Naravno, oglasili su se i 'hrvatski' znanstveni kokošari ili klošari: 'Zahtijevamo hitno proglašenje klimatskog izvanrednog stanja na razini Republike Hrvatske, po uzoru na već donesene slične odluke na razini EU, kao i niza drugih država'

Uobičajeno zapažanje o izvješćima glavnih medija o klimi usredotočuje se na njezine "razorne učinke" uz snažnu promidžbu prijelaza na "zelenu" ili guranja za korištenje obnovljive energije. Sada je državni energetski izvjestitelj za Cowboy State Daily otkrio zašto Big Media kuju zavjeru da napišu ovu jedinstvenu retoriku.

Prema nedavnom članku Kevina Killougha, "monokultura perspektiva" o klimatskim promjenama i energiji posljedica je redovitog financiranja koje glavni mediji primaju izravno ili neizravno od zaklada milijardera i globalnih elita koje usmjeravaju svijet dalje od fosilnih goriva. Killough je naveo Washington Post kao primjer novinske kuće koja je u dosluhu klimatskim alarmantima i zelenim tiranima. Objavio je još 2020. da je u partnerstvu sa Zakladom Rockefeller kako bi unaprijedio "veliku promjenu paradigme" u svom pokrivanju prehrambenih sustava, javnog zdravlja, kapitalizma i klimatskih promjena.

Zaklada Rockefeller je filantropska zaklada koja se agresivno zalaže za ukidanje fosilnih goriva i njihovu zamjenu energijom vjetra i sunca. Prema neprofitnoj informacijskoj službi Guidestar, zaklada ima gotovo 4,5 milijardi dolara bruto prihoda i 7,5 milijardi dolara imovine. Također je jedan od najglasnijih zagovornika pokreta za odustajanje od fosilnih goriva i okoliša, društva i upravljanja (ESG).

Nadalje, također je obećao 8 milijuna dolara tijekom tri godine Associated Pressu za pokrivanje "klimatskih pitanja", čime je financirano oko 20 radnih mjesta klimatskih izvjestitelja na prodajnom mjestu. Bilo je izvještaja da je i Guardian dobio stipendije od Rockefellera.
U međuvremenu, također je jedan od financijera Covering Climate Now (CCN), globalne grupe koju su suosnivali Columbia Journalism Review i krajnje ljevičarska publikacija The Nation , u suradnji s Guardianom .

“Više od 500 novinskih i medijskih kuća surađuje s organizacijom, koja predstavlja publiku od dvije milijarde ljudi u 57 zemalja. Njegovi partneri uključuju velika medijska imena kao što su ABC News, CBS News, Reuters, Boston Globe, Miami Herald i San Francisco Chronicle ,” izvijestio je Killough. To je potkrijepljeno člankom na web stranici CCN-a u kojem se kaže da organizacija "surađuje s novinarima i redakcijama kako bi proizvela informiranije i hitnije klimatske priče, kako bi klima bila dio svakog ritma u redakciji."

Na CCN-ovoj web stranici s resursima, članak pod naslovom “10 razotkrivenih mitova o klimatskim promjenama” navodi svaki “mit” koji osporava. Također uključuje jezike koje novinari trebaju koristiti kako bi se suprotstavili bilo kakvim komentarima ili informacijama koje organizacija smatra neprihvatljivima. “Ovo zapravo odražava smrt novinarstva. Nekada su novinari slijedili određena etička pravila. Sada su novinari većinom prihvatili dnevni red ljevice”, žalio se Schneider.

Štoviše, dr. Roger Piekle Jr., profesor studija okoliša na Sveučilištu Colorado u Boulderu , rekao je da globalističku organizaciju kontroliraju milijarderi koji “koordiniraju i usmjeravaju kako treba izvještavati o klimi, a mnogi mediji jednostavno ponavljaju ono što ova organizacija govori im da pišu.”

Veliki mediji, velika tehnologija i velika vlada dogovaraju se kako bi zastrašili javnost o klimatskim promjenama

Za Schneidera, CCN je simptom mnogo većeg problema u medijima. "Postoji tajni dogovor između velikih medija, velike tehnologije i velike vlade", rekao je. “Ova kabala prijeti samoj svrsi utemeljenja naše nacije. U međuvremenu, Pielke je rekao da često čuje od čitatelja njegovih članaka o Substacku koji su iznenađeni kada saznaju da Međunarodni panel za klimatske promjene (IPCC) i drugi znanstveni podaci ne podupiru velik dio alarmantnog tona o klimatskim promjenama koji čitaju u medijima. .

"Zagonetno je zašto klimatski izvjestitelji igraju ulogu više poput boraca za klimatske kampanje nego novinara", rekao je.

Također, utjecajna klimatska novinarka Emily Atkin bila je među mnogim klimatskim alarmantima koji su napali publikaciju jer se usudila sugerirati da klimatske promjene nisu uzrok požara. Na kraju su ABC News pokleknuli i ažurirali naslov kako bi sugerirali da su klimatske promjene pojačale događaj. No, javnost je već znala da klimatske promjene nemaju gotovo nikakve veze s požarima. (Povezano: Tisuće znanstvenika ujedinjuju se kako bi prekinuli histeriju o KLIMATSKOM IZVANREDNOM SLUČAJU .)

Pielke je rekao da izvještavanje o klimi često značajno odstupa od konsenzusa znanstvene zajednice, ponajviše one IPCC-a, Svjetske meteorološke organizacije i američke Nacionalne uprave za oceane i atmosferu (NOAA). Primjer toga je kako CCN potiče novinare da povežu svaki ekstremni vremenski događaj s klimatskim promjenama.
https://greentyranny.news/2023-09-26-msm-receives-billions-to-create-lockstep-climate-reporting.html

Javili se i 'hrvatski' znanstveni kokošari ili klošari

Hrvatski „znanstvenici“ okupljeni u inicijativi Znanstvenici za klimu poslali su apel Vladi i drugim institucijama povodom novog izvješća skupine za klimatske promjene. Apel potpisuje preko 550 hrvatskih (Mostar, Sarajevo, Osijek) znanstvenika svih profila i disciplina, a među ostalim zbog klimatske krize zahtijevaju proglašenje izvanrednog stanja na razini Republike Hrvatske.

Dio priopćenja i apel 'hrvatskih' koruptivnih znanstvenika:

... U svom zadnjem specijalnom izvještaju, objavljenom u studenom 2018., Međuvladin panel za klimatske promjene (IPCC) upozorio je da sprječavanje nepovratnih promjena klime, koje ugrožavaju održivost civilizacije na Zemlji, zahtijeva smanjenje emisija ugljikovog dioksida (CO2) za 45% do 2030. te njihovo potpuno ukidanje do 2050...

...Klimatske promjene, koje bismo, dakle, bez pretjerivanja trebali nazivati preciznijim iako netehničkim terminom, klimatskom krizom, realnost su današnjeg svijeta i radi se o najozbiljnijoj i najkompleksnijoj krizi kojoj je čovječanstvo u cjelini bilo ikad izloženo...

...Suočeni sa sada već galopirajućom klimatskom krizom i njenim posljedicama, čini nam se opravdanim pozivati na proglašenje izvanrednog stanja. Tijekom zadnjih nekoliko desetljeća iz godine u godinu diljem Zemlje bilježimo posljedice klimatskih promjena od kojih ovdje ističemo (iz izvještaja IPCC-a 2013.8 i 2018.1): obaranje rekorda prosječne globalne temperature, sve učestalije i intenzivnije pojave valova vrućine tijekom ljeta i hladnih oborinskih ekstrema tijekom zima, destabilizaciju permafrosta, gubitak ledenjaka kao važnih resursa pitke vode, porast globalne razine mora, izbljeđivanje koralja, velike šumske požare, sve duža sušna razdoblja, poplave velikih razmjera te sve češće i intenzivnije suše.

...Posljedično, svjedočimo i velikim promjenama u okolišu, što uzrokuje sve veće probleme u proizvodnji hrane, prisilne migracije te degradaciju bioraznolikosti, koje se očituju u galopirajućem izumiranju, seljenju vrsta, među kojima su najvidljivije pojave tropskih vrsta u umjerenom pojasu. Zbog svega toga, konformističko odbijanje prihvaćanja stvarnosti klimatske krize je izgubilo svaku racionalnu utemeljenost....

...Mi, znanstvenici, na temelju svih raspoloživih znanstveno utemeljenih činjenica, zaključaka eksperimentalnih mjerenja i terenskih opažanja te teorijskih modeliranja, objavljenih u tisućama međunarodno recenziranih znanstvenih publikacija, s punom odgovornošću tvrdimo da se radi o krizi, zapravo o izvanrednom stanju, te svojim znanstvenim autoritetom pozivamo institucije da odgovarajućim i ambicioznim mjerama stvore preduvjete za sustavno i sveobuhvatno suočavanje s tim izvanrednim stanjem...

Stoga, zahtijevamo hitno proglašenje klimatskog izvanrednog stanja na razini Republike Hrvatske, po uzoru na već donesene slične odluke na razini EU, kao i niza drugih država.

Ostale zahtjeve nećemo nabrajati jer su ovim zahtjevom hitnog proglašenja klimatskog izvanrednog stanja sve rekli ovi (Mostar, Sarajevo, Osijek) 'znanstvenici'.

Kupljeni kao i mnogi drugi znanstveni kokošari ili klošari.

Ove četiri objave demantiraju MSM  i 'znanstvene' kokošare ili klošare:

https://istinomprotivlazi.eu/dopisnistva/dobitnik-nobelove-nagrade-za-fiziku-dr-john-clauser-potpisao-svjetsku-klimatsku-deklaraciju-u-kojoj-stoji-ne-postoji-klimatska-izvanredna-situacija

 https://istinomprotivlazi.eu/dopisnistva/klimatskim-znanstvenicima-naredeno-da-zataskaju-istinu-da-temperatura-zemlje-nije-porasla-15-godina-fizicar-dr-john-clauser-dobitnik-nobelove-nagrade-klimatska-kriza-je-prijevara

https://istinomprotivlazi.eu/dopisnistva/manipulacija-klimatskim-kartama-kako-bi-zavarali-ljude-i-nastavili-novu-novonormalnu-prijevaru-s-globalnim-zagrijavanjem

https://istinomprotivlazi.eu/komentari/10-glavnih-razloga-zasto-su-klimatske-promjene-prijevara-kojom-se-zeli-ukrasti-ljudska-prava-i-ustavne-slobode-haarp-im-je-sredstvo-za-postizanje-cilja

#MI ili ONI (Cionisti)

Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva'.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, blokiraju Naslovne slike mijenjaju slike, blokiraju linkove, videozapise, daljnje dijeljenje, ograničavaju doseg, usporavaju otvaranje portala. Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira.

Čitajte alternativne medije jer su novinari glavnih medija potpuno u službi duboke države - privatne korporacije tzv. Republika Hrvatska d.o.o.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.