NAČELA Ipl-a (portala 'Istinom protiv laži')

 

Duško Velkovski, urednik Global Medija:

„Istinom protiv laži najbrže je rastući portal u regiji! Portal je za nevjerojatno kratak period osvojio simpatije najšireg auditorijuma na cijelom Balkanu. Njegova istina boli pa je od početka rada na udaru UDBA-e zbog ''Javnog poticanja na nasilje i mržnju''

Od Medijskih laži usmjerenih protiv Istine – do Istinom Protiv Laži

Dok sa jedne strane imamo dobro kontrolirane masmedije gdje:

  • možete čuti sve samo ne istinu,
  • gdje se istina svjesno izbjegava, skriva ili u najmanju ruku potpuno iskrivljuje dok i sasvim ne izgubi svoj pravi, ujedno i jedini smisao.
  • gdje se informacije fabriciraju uplivom nevjerojatnih količina novca (sjetimo se da je Pentagon platio 540 milijuna američkih dolara za širenje lažnih vijesti tzv. Fake News)
  • gdje im novinari služe praktično kao daktilografi a redakcije kao ratni štabovi,
  • u nešto manje od dvije godine pojavio se veoma snažan i vrlo prodoran medij čije rijeći odjekuju snagom istine. Bez mnogo filozofije. Bez mnogo uvijanja. Gađajući vrlo hrabro i beskompromisno pravo u centar objavljuje sve ono što drugi ne smiju ili neće. A od suštinskog je značaja za svakog čovjeka ponaosob.

Sadržaj je takav da nijednog čitatelja neće ostaviti ravnodušnim. Otkrivajući baš i upravo onaj svijet koji se godinama, pa i desetljećima tako vješto skrivao daleko od očiju običnih ljudi. Čitatelj ima priliku upoznati stvarni svijet oko sebe. Masmediji su poraženi.

Soroš: “Kupim i postavim korumpirane političare i medije i to je sasvim dovoljno da jedno društvo pretvorim u robove”

Sada je već poznato na koji način i kako funkcioniraju masmediji i za čije interese. Kao najmoćnije sredstvo porobljavanja čovječanstva trebalo bi snositi i najveću odgovornost. Ali to tako na žalost nije. Kao što je Soroš rekao: „Stvari su proste. Kupim ili postavim korumpirane političare i medije. To je sasvim dovoljno da jedno društvo kolabira. Za svaki uloženi dolar izvučem najmanje 100. To je zapravo šablon, recept, vrlo jednostavan način porobljavanja. Porobljavanja naroda, država, regija i u konačnici čitavog čovječanstva. I to uz njihov vlastiti pristanak. Svatko ima svoju cijenu. Ali onda to i otplati stostruko.

Ipl (Istinom protiv laži) – mali, a tako veliki portal koji istinom ruši i masmedije u koje se ulažu ogromne količine novca krasi Hrabrost kao vrlina, Moral kao nepremostiva prepreka i Istina kao najubojitije oružje.

Laž je po samoj svojoj strukturi unapred osuđena na propast jer kao Crna rupa Univerzuma usisava i posljednji tračak svjetlosti sve dok i sama ne kolabira. Istina je sa druge strane potpuna suprotnost. Do nje se teško dolazi, prečesto se plaćaju velike žrtve, vrijednija je od svega, moćnija je od najmoćnijih sila svijeta. Ona se ne može uzimati na kašičicu, gorka ili opora mora se progutati cijela a ukus joj varira dok sama suština – ne.

Istinom protiv laži napravljen je sa jednom jedinom namjerom – on je tu da nas oslobodi stega i pokida višedecenijske okove."

Zar bilo što treba dodati?

Poruka Ipl-a svima koji se bore za istinu:

Bolje se boriti za nešto nego umrijeti za ništa.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)