“Ono što ovu temperaturnu prijevaru čini tako ozbiljnom je to što se koristi za dokazivanje navodnog globalnog zatopljenja izazvanog čovjekom, što je priča koju globalisti zatim koriste kako bi svjetskim vladama i stanovništvu nametnuli potpuno restrukturiranje društva i naših života”, napisao je Christer Ericsson iz New Timesa 

Klimatske karte koje je objavila Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA) čista su manipulacija kako bi se održala prijevara o "globalnom zatopljenju".
https://freewestmedia.com/2023/07/07/climate-maps-manipulated-to-mislead-the-public/

U svibnju je NOAA objavila ono što je nazvala "vrlo informativnim" klimatskim kartama koje prikazuju prosječnu temperaturu diljem svijeta u travnju 2023. u usporedbi s normalnom klimom. Međutim, švedska novinska kuća New Times istaknula je da su dvije paralelne karte agencije kontradiktorne jedna drugoj – iako su koristile apsolutno iste podatke mjerenja. Obje karte također odstupaju od službenih temperaturnih zapisa mnogih zemalja za taj mjesec, koji je pokazao hladnije proljeće od uobičajenog.

Prva karta koju je objavila NOAA prikazuje promjene temperature kopna i mora u odnosu na prosjek u travnju, gdje je prosjek izračunat na temelju 30-godišnje klimatske norme, u ovom slučaju razdoblja između 1991. i 2020. Gradirana je bojama na ljestvici s točnošću od 0,5 stupnjeva – prikazuje hladnija odstupanja plavim nijansama, neutralna bijelim i toplija crvenom bojom. Ovu kartu često koriste istraživači klime.

Drugu kartu, koju je NOAA objavila na web stranici Nacionalnog centra za informacije o okolišu, koriste glavni mediji pri izradi klimatskih izvješća. Ova “karta prilagođena medijima” ne spominje temperature, postotke niti bilo kakve prave vrijednosti. Umjesto toga, nedefinirane temperature suprotstavljene su prosjeku, koji također nije jasno specificiran, za razliku od "istraživačke verzije" karte. (Povezano: 96% stanica za mjerenje topline NOAA-e pogrešno je postavljeno da podupire prijevaru o klimatskim promjenama .)
https://www.naturalnews.com/2022-08-03-96percent-noaa-heat-stations-corruptly-placed-climate.html

Vidjeti crveno: NOAA-ina karta za medije je posvuda “topla”.

Vrijedno je napomenuti da je za razliku od prve karte koju je istraživačima dostavila NOAA, druga karta gotovo potpuno crvena. Slabije plave nijanse su vrlo sivkaste, stvarajući iluziju da sve izgleda toplije i ništa hladnije. Stvorio se varljiv dojam da je travanj topliji od uobičajenog, čak i u dijelovima svijeta gdje službeni podaci pokazuju suprotno.

Rekordi u hladnoći i snijegu postavljeni su globalno i za zimsku i za proljetnu sezonu. Na svim kontinentima zabilježene su hladnoće i oborine koje se bitno razlikuju od tzv. klimatske normale, što je prosjek identičnih podataka mjerenja tijekom tri desetljeća.

Nedavno detaljno ispitivanje podataka o temperaturi, snijegu i ledu za mjesece travanj i svibanj iz cijeloga svijeta pronašlo je brojne zanimljive varijacije. Štoviše, snježna masa zimske sezone i količina vezane vode na sjevernoj hemisferi znatno su veće od normalnih.
Kako je izvijestilo kanadsko tijelo za zaštitu okoliša i klimatske promjene Kanade (ECCC), njihova vlastita statistika otkrila je da su količine vode zaključane u snježnoj masi sjeverne hemisfere krajem travnja ove godine iznosile oko 2600 kubičnih kilometara. Norma je samo oko 1600 kubičnih kilometara.

To ukazuje da je ova zima bila preko 60 posto bogatija snijegom od norme za razdoblje između 1998. i 2011. U najmanje 13 država, od kojih se mnoge nalaze na jugu SAD-a, snijeg je prekrio dvostruko do 4,5 puta veća područja od normale.

“Ono što ovu temperaturnu prijevaru čini tako ozbiljnom je to što se koristi za dokazivanje navodnog globalnog zatopljenja izazvanog čovjekom, što je priča koju globalisti zatim koriste kako bi svjetskim vladama i stanovništvu nametnuli potpuno restrukturiranje društva i naših života”, napisao je Christer Ericsson iz New Timesa .

“Ovi su mandati već ozbiljno naštetili energetskoj i prehrambenoj sigurnosti, nagrizajući zapadne riznice i privatna gospodarstva i oduzimajući velik dio naše slobode i kvalitete života.”

Pogledajte ovaj video u nastavku koji objašnjava kako NOAA gura nepotrebnu znanost 

 

20.07.2023. / Autor: Kevin Hughes

#MI ili ONI (Cionisti)

Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, blokiraju daljnje dijeljenje, ograničavaju doseg, usporavaju otvaranje portala.Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira.

Čitajte alternativne medije jer su urednici i novinari glavnih medija potpuno u službi duboke države, odnosno njihove privatne korporacije tzv. Republika Hrvatska d.o.o.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.