Članak 137. glava XII. Kaznenog zakona pod nazivom 'Kaznena djela protiv Republike Hrvatske' i to kazneno djelo (dovođenje u podređen položaj države) jednostavno je nestalo bez ikakvog obrazloženja radne skupine Ministarstva pravosuđa ili Vlade RH koji su dužni u svojim prijedlozima navesti i obrazložiti sve promjene u odnosu stari/novi Kazneni zakon

Gotovo preko noći i daleko od javnosti, negdje u trećem mjesecu 2015-te, iz Kaznenog zakona je izbačeno kazneno djelo "dovođenje u podređen položaj države", prema kojemu se kaznom od najmanje tri godine zatvora kažnjavalo građanina Republike Hrvatske koji pokuša RH dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi. 

Koliko smo samo puta čuli “svi su oni isti” i nema razlike između stranaka koje vladaju Hrvatskom od njezine samostalnosti. Kroz povijest njihovih odnosa bilo je doista puno toga što je narod upućivalo na takav zaključak. Donedavno najbolji primjer je činjenica da je Račanova “šestorka” provela reviziju pretvorbe i privatizacije kojom su pokušali legalizirati “ratno profiterstvo” koje je počinjeno za vrijeme vladavine HDZ-a.

Većina tih insinuacija o nekakvoj suradnji i jedinstvu između dviju najjačih stranaka u zemlji, doduše, javljala se iz razloga što većina kadrova obje stranke ima pedigre iz bivšeg SKJ i UDBA-e. Tako je, bez obrazloženja Ministarstva pravosuđa ili vlade, iz Kaznenog zakona izbačeno kazneno djelo “dovođenje u podređen položaj države” prema kojemu se kaznom od najmanje tri godine zatvora kažnjavalo građanina Republike Hrvatske koji pokuša RH dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi.

Bez obzira na važnost, odnosno težinu koju je u hrvatskom zakonodavstvu djelo iz čl. 137. imalo, jednostavno je nestalo bez ikakvog obrazloženja radne skupine Ministarstva pravosuđa ili Vlade RH koji su dužni u svojim prijedlozima navesti i obrazložiti sve promjene u odnosu stari/novi Kazneni zakon.

Nepovjerljivost prema i lijevima i desnima u ovom slučaju pojačava i činjenica da je u Konačnom prijedlogu Kaznenog zakona od listopada 2011. godine, Vlada obrazložila svaku odredbu Kaznenog zakona osim one vezane uz sporni članak 137. Članak 137. nalazio se u glavi XII. Kaznenog zakona pod nazivom Kaznena djela protiv Republike Hrvatske i to kazneno djelo (dovođenje u podređen položaj države).

Na njegovu važnost ukazuje i povezanost sa člankom 152. Kaznenog zakona jer je pravna teorija navodila da udruživanje za počinjenje takvih protudržavnih kaznenih djela mora po prirodi stvari biti kažnjivo i prije počinjenja bilo kojeg od tih djela, jer bi konačni rezultat mogla biti veleizdaja.

Inače, ovaj članak je postojao i u Krivičnom zakonu Republike Hrvatske pod nazivom Ugrožavanje neovisnosti Republike Hrvatske i nikome prije nije smetao.Naravno iz Ministarstva pravosuđa nije bilo, po običaju, službenog obrazloženja i jasno je da se ovime pogoduje onima koji su rovarili protiv Hrvatske.

Ono što ipak svakome građaninu treba biti zabrinjavajuće je da su na tome zajednički radile dvije najveće stranke – SDP i HDZ, pa se stječe dojam kao da zajednički žele izbjeći mogućnosti da sami dođu pred sud zbog nekih svojih (ne)djela?! Kako je najveći broj članova obje ove stranke bio u Savezu komunista, čudi da im taj članak nije smetao tada, kada je jedna druga država bila u pitanju.

Unutarnjeg neprijatelja tada se, koristeći ovaj članak zakona, moglo slati na Goli otok. A podrivanjem se smatralo i pjevanje hrvatskih pjesama. Danas im to ne smeta.
Opasna je to igra koju su daleko od javnosti zajednički dogovorili i odigrali HDZ i SDP, kao što zajednički dogovaraju i sve druge, za hrvatski narod, važne stvari. 

Već smo objavili da se Vladimir Šeks i Dejan Palić vode kao vlasnici hrvatskog ustava! Hrvatska je jedina zemlja u Europi gdje je i nemoguće moguće!

Zar je uopće potreban komentar?

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/

Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg portala!

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredjeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.“

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.