Danas je cijeli svijet spoznao pravo lice cionističkog Izraela. Posebice imponira njegova snažna vojska koja nemilosrdno ubija svoje najveće neprijatelje - palestinsku djecu

Vedrana Rudan:

„Evo, ja bih sad mogla plakat, ja ne mogu to podnijeti, ja ne mogu podnijeti smrt te nevine palestinske djece...ja zaista mislim da je Izrael fašistička zemlja, da je Netanyahu zločinac i sramim se našeg prokletog ministra vanjskih poslova koji se u moje ime, smeće jedno, izvinjava Izraelcima što pate i daje im podršku. Smeće jedno, neka se ispričava u svoje ime, ako je toliki kreten“. 

Korijen palestinske patnje je cionizam. Tko su cionisti i kakva je to ideologija?

To je politički pokret i materijalistički pokret. Započeli su ga Židovi koji nisu religiozni.

Cionizam je politički i nacionalni pokret koji teži stvaranju i održavanju židovske države na Bliskom istoku. Za razliku od Judaizma koji je star više od 3.000 godina, moderni cionizam postoji manje od 130 godina. Datira s kraja 19 stoljeća, a začetnik ove ideje je austrijski Židov Theodor Herzl koji je osnovao Svjetsku cionističku organizaciju.

Iako Tora, sveta židovska knjiga, zabranjuje krađu i ubojstva (više puta smo čuli od izraelskih cionista: izbrišite sjećanje na njih, iskorijenite ih, njihove porodice, majke i djecu).

iskorijenite ih

Iako je, prema mnogim tradicionalnim i ortodoksnim židovskim učenjima, Židovima Bog zabranio da imaju svoju državu dok njihov mesija ne dođe cionistički židovski pokret je ipak nastavio da teži svom cilju - otimanju palestinske zemlje i ubijanjem i raseljavanjem Palestinaca kako bi se osnovao Izrael.

Zbog povezanosti židovske religije, kulture i povijesti s tim prostorom Palestina je odabrana na Prvom svjetskom cionističkom kongresu održanom 1897.godine, kada je i nastala Svjetska cionistička organizacija na čelu s Herzlom, koji je tada zapisao:

„U Baselu sam utemeljio židovsku državu. Kad bi to danas rekao naglas, svi bi mi se smijali. Za pet godina možda, a za pedeset sigurno, svi će to uvidjeti“ Theodor Herzl, 1897.

t herzl

S rastućim antisemitizmom u Europi u to vrijeme, Herzl je smatrao da je jedini način da njegov narod živi u miru – da imaju svoju državu na palestinskoj teritoriji. Popularni slogan se počeo širiti svijetom: Zemlja bez ljudi, za ljude bez zemlje. Jedini problem je bio što Palestina nije bila zemlja bez ljudi. Veliki broj muslimana i kršćana, zajedno s manjim brojem Židova živio je tu zajedno u miru stoljećima.

Sve dok Artur James Balfour nije uzeo nalivpero u ruke i potpisao Balfourovu deklaraciju 1917.godine u kojoj je cionistima dana britanska podrška stvaranju židovske države. Danas se ova deklaracija smatra dokumentom koji je označio početak bliskoistočnog konflikta. No, židovska imigracija na palestinsku zemlju je bila spora i stabilna sve do prekretnice – Drugog svjetskog rata.

Nakon Holokausta, priliv Židova u okupiranu Palestinu je naglo porastao. I mnoge države Zapada su počele podržavati ideju židovske države u Palestini. Iako je rezolucija UN-a preporučivala i nezavisnu arapsku i židovsku državu u regiji, Izrael je nastavio i proglasio svoju nezavisnost 1948 godine, točno 51 godinu nakon Herzlovog predviđanja.

Time je cionistički pokret ostvario svoju glavnu pobjedu. U periodu nakon svog osnivanja Izrael je izvršio invaziju na susjedne zemlje, a na kraju Šestodnevnog rata 1967. godine Izrael je proširio svoju kontrolu u regiji, raselivši brojne kršćanske i muslimanske Palestince.
Godinu kasnije, 28. Svjetski cionistički kongres usvojio je jeruzalemski program – listu 5 temelja cionizma koji su revidirani 2004.

Jedinstvo židovskog naroda i Izrael kao središnje mjesto u židovskom životu.
Okupljanje židovskog naroda u njegovoj povijesnoj Domovini.
Jačanje države Izrael koje se zasniva na proročanskoj viziji pravde i mira;
Očuvanje identiteta židovskog naroda kroz njegovanje židovskog i hebrejskog obrazovanja.
Zaštita židovskih prava bilo gdje.

https://web.facebook.com/reel/873126221066610

Danas je cijeli svijet spoznao pravo lice cionističkog Izraela. Posebice imponira njegova snažna vojska koja nemilosrdno ubija svoje najveće neprijatelje - palestinsku djecu.

#MI ili ONI (Cionisti)

Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva'.

Čitajte alternativne medije jer su novinari glavnih medija potpuno u službi duboke države - privatne korporacije tzv. Hrvatska d.o.o.

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, blokiraju Naslovne slike mijenjaju slike, blokiraju linkove, videozapise, daljnje dijeljenje, ograničavaju doseg, usporavaju otvaranje portala. Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja