Ivan Penava: Vukovar neće biti mjesto gdje će se omalovažavati vrijednosti Domovinskog rata kao ni uloga bilo koje hrvatske ratne postrojbe koja je branila Vukovar, bilo kojeg branitelja ili civila koji se žrtvovao za našu slobodu. Sve koji se ne slažu s vrijednostima Domovinskog rata molim da ne dolaze u Vukovar

U prošlogodišnjoj vukovarskoj provokaciji SPC-a sudjelovao je i Andrej Plenković (direktor privatne kompanije Vlada d.o.o., a ne hrvatski premijer ) jer se pojava patrijarha u Vukovaru na obljetnicu pogibije Blaga Zadre nije mogla održati bez njegovog znanja i privole. To potvrđuje i činjenica da je velikosrpskom igrokazu bila nazočna potpredsjednica Vlade iz SDSS-a Anja Šimpraga, dok istodobno na obilježavanju obljetnice pogibije Blage Zadra nije bio potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

I još da bi uvreda dobila na težini patrijarh Porfirije odlikovao je dva istaknuta velikosrpska političara u Hrvatskoj notornog Milorada Pupovca i bivšeg okupcijskog gradonačelnika Vukovara Vojislava Stanimirovića koji na velikosrpskoj agendi u "srpskom svetu" djeluje u Hrvatskoj iza scene.

Da je Vlada hrvatska vlada držala bi do vlastitog dostojanstva i ne bi dozvolilo da bilo tko omogući jednom od vodećih velikosrpskih propagatora patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju da izvede velikosrpsku provokaciju dolaskom u Vukovar baš na obljetnicu pogibije legendarnog vukovarskog heroja Blaga Zadre.

Da je Vlada hrvatska vlada držala bi do suvereniteta države, a patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije bio bi proglašen za "persona non grata", jer je svojim izjavama i ponašanjem dokazao da je Srpska pravoslavna crkva prije svega velikosrpska politička a ne vjerska organizacija, koja je čak spremna uzeti i oružje u ruke u provedbi velikosrpske politike na području raspadnute jugofederacije.
Gradonačelnik Ivan Penava za razliku od Andreja Plenkovića drži do vlastitog dostojanstva i suvereniteta Republike Hvatske

25. KOLONA SJEĆANJA POD SLOGANOM „VUKOVAR – MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava:

„Ove godine održava se 25. Kolona sjećanja, a ovogodišnje obilježavanje se odvija pod sloganom „VUKOVAR – MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU“. Posljednje su to riječi dragovoljca i heroja Domovinskog rata, pripadnika HOS-a Jean-Michel Nicoliera.

Uz hrvatske branitelje te članove obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara Kolonu sjećanja predvodit će i pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar.

Vukovar neće biti mjesto gdje će se omalovažavati vrijednosti Domovinskog rata kao ni uloga bilo koje hrvatske ratne postrojbe koja je branila Vukovar, bilo kojeg branitelja ili civila koji se žrtvovao za našu slobodu.

Sve koji se ne slažu s vrijednostima Domovinskog rata, sve koji nam žele određivati koje vrijednosti trebamo poštivati kao i one koji pokušavaju manipulirati HOS-om; sve koji će možda doći u odori HOS-a i „mjeriti kukuruz“, sve političare i članove političkih stranaka, veleposlanike, suce, državne odvjetnike, policajce ili pak novinare koji imaju nešto protiv HOS-a ili bilo koje obrambene postrojbe iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata molim da ne dolaze u Vukovar

Jer, dolazite u grad u kojem jedna od ulica nosi naziv „dragovoljaca HOS-a“, hodate Kolonom sjećanja preko mosta koji nosi naziv po pripadniku HOS-a Jeanu-Michel Nicolieru, kročite kolonom čiji slogan su njegove posljednje riječi te naposljetku, dio ste Kolone sjećanja na branitelje i civile stradale u Vukovaru, a nju ove godine predvode branitelji među kojima su pripadnici HOS-a.

I ove godine cijela Hrvatska i hrvatska dijaspora hodat će tragovima stopa ljudi koje neizmjerno poštujemo.

To su naše vrijednosti i naša povijest“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava . 

Škabrnja

Šimpragi i Plenkoviću branitelji i mještani okrenuli leđa, velika pljuska premijeru

U prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, prošle godine, direktor sestrice 'Vlada d.o.o.' privatne korporacije Hrvatska d.o.o. Andrej Plenković posjetio je Škabrnju.

Odao je počast žrtvama položivši vijenac ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice. Uz Plenkovića bila je i potpredsjednica njegove tvrtke iz redova SDSS-a Anja Šimpraga. Zbog nje su mještani i branitelji demonstrativno okrenuli leđa.

Rekli su da su ona i njena stranka SDSS – koju su nazvali zločinačkom strankom – nepoželjni.

Škabrnja je, uz Vukovar, simbol Domovinskog rata i otpora Hrvatske agresoru, a u njoj je 18. studenog 1991. godine za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku i četničkog pokolja, ubijeno 84 civila od strane velikosrpskih zločinaca iz susjednih sela uz pomoć JNA, a mjesto je "sravnjeno sa zemljom.

U bivšoj Jugoslaviji Škabrnja je proglašavana za kleronacionalističko i ustaško mjesto. S obzirom na to da se mjesto nalazi u srcu Ravnih Kotara pokolj civila je trebao poslužiti kao mjesto zastrašivanja obrane ostalog dijela nezauzete Hrvatske.

Anja Šimpraga Persona non grata

Screenshot 89

Ove godine najmlađi stradalnik Škabrnje Angelo Žilić otišao je korak dalje. Poručio je Šimpragi da ne dolazi: ‘Nema oprosta, oteli ste mi mladost’

Angelo Žilić, danas županijski vijećnik poslao je medijima priopćenje povodom škabrnjske inicijative koja se protivi dolasku SDSS-ovih predstavnika na obilježavanje obljetnice pada 18. studenog. Što je rekao za Braniteljski portal?

“Premijer Plenković je prošle godine pod okriljem noći, dan prije obljetnice pada Škabrnje i Vukovara, doveo Anju Šimpragu, podpredsjednicu vlade da se pokloni žrtvama Škabrnje. To su učinili podmuklo bez da su o tome obavijestili mještane općine Škabrnja te tako navukli bijes i ogorčenje svih nas koji smo u patnji i boli proživljavali spomen na pad Škabrnje i monstruozne zločine počinjene od strane četničkih spodoba i JNA vojske pod zvijezdom petokrakom”, započeo je Žilić prisjećanjem na lanjsko iskustvo.

Svoj prikriveni dolazak su, kaže, pravdali pomirbom, povjerenjem i suživotom:

“Mi Škabrnjani smo imali povjerenje u naše susjede 1991. godine koji su, kad im se ukazala prilika, počeli paliti, pljačkati i ubijati svoje dojučerašnje susjede i prokazivati na one koji su se skrivali po podrumima. Suživot je danas itekako moguć što je vidljivo i po koaliciji između vladajućih i SDSS-a, inače stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić.

Upravo ta koalicija štiti spomenike četničkim vojvodama po mjestima u okolici Vukovara, štiti zločince koji i dalje slobodno hodaju po Negoslavcima u Lijepoj našoj i drugim mjestima, štiti sve one koji zvjerski i dalje po našoj dalmatinskoj regiji i zadarskoj okolici skidaju i pale zastave, veličaju takozvanu SAO Krajinu i uništavaju spomenike naših palih heroja iz Domovinskog oslobodilačkog rata...

...Naposljetku, kako se pomiriti sa nekim tko i dalje veliča zločinačku ideju velike Srbije i četnički pokret? Kako se pomiriti i oprostiti kad zločinci i nakon 30 godina nisu odgovarali za svoje nedjela? Kako oprostiti nekome tko uopće nije ljudsko biće, jer upravo te spodobe koji su činili zločine su oličenje zla?”

angelo

U Škabrnji ne postoji obitelj koja nije izgubila barem jednog člana u napadu

“Tko će vratiti naše najmilije, tko će vratiti moju ubijenu baku, moju uništenu mladost i litre suza i patnje moje obitelji i obitelji svih Škabrnjanaca? Tražiti oprost a i dalje biti u stranci koja ima četnički predznak i koja štiti sve ono što je uništavalo moju i našu domovinu je još jedna politička licemjernost koja kod nas Škabrnjana neće i ne smije proći.

Upravo iz ovih razloga poručujem Plenkoviću i svima onima koji na silu žele da mi Škabrnjani oprostimo i zaboravimo onima koji su nas ubijali – to se neće dogoditi. Neće se dogoditi sve dok zločinci ne budu kažnjeni onako kako zaslužuju, dok postoji neiskrenost u traženju oprosta i dok je oprost politički motiviran i sve dok mi Škabrnjani ne dobijemo ratnu odštetu za pretrpljeno uništenje i opljačkano selo.”

“Ožiljak ranjavanja na mom tijelu je vječni podsjetnik na stradavanje moje Škabrnje, moje bake, moje tete, mojih sumještana te upravo zbog svega navedenog dajem podršku i potpis Inicijativi protiv dolaska takvih osoba. Nikad zaboraviti, nikada oprostiti”, zaključio je Angelo Žilić.

Ipl: Vukovar i Škabrnja su kost u grlu cionističkoj koaliciji HDZ-SDSS. Koja godinama preko svojih medija održava mržnju između hrvatskih katolika i hrvatskih pravoslavaca. Koji se ne mrze. I sve uz blagoslov SPC-a.

Penava i Žilić pokazali su da im je dosta HDZ-SDSS-ove političke prostitucije i SPC-a.

I ne samo njima.

#MI ili ONI (Cionisti)

Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva'.

Čitajte alternativne medije jer su novinari glavnih medija potpuno u službi duboke države - privatne korporacije tzv. Hrvatska d.o.o.

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, blokiraju Naslovne slike mijenjaju slike, blokiraju linkove, videozapise, daljnje dijeljenje, ograničavaju doseg, usporavaju otvaranje portala. Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.