Potpuno je jasno da Alojzije Stepinac smeta lažnim Židovima, odnosno 'novormalnim' 'domoljubnim' partizanima koji od 2000-te ubrzano dovršavaju nedovršeni partizanski posao iz 45-e godine. Samo su metke zamijenili nezapamčenom pljačkom, lihvarenjem, chemtrailsima, GMO-om i smrtonosnim Covid cjepivima

Esther Gitman (Sarajevo, 1941), izraelska i američka povjesničarka židovskog podrijetla privukla je pažnju javnosti povijesnim dokumentima koji potvrđuju ustrajnost nadbiskupa Alojzija Stepinca u spašavanju ugroženih Židova tijekom Drugog svjetskog rata. Esther je diplomirala povijest i sociologiju na Sveučilištu Carleton u Ottavi, Kanada, te je apsolvirala krivično pravo na Sveučilištu Long Island. Na temelju vlastitih historiografskih istraživanja stekla je doktorat iz povijesnih znanosti 2005 godine na temi "Židovska povijesti".

Kao povjesničar boravila je u Hrvatskoj i susjednim zemljama istražujući dostupnu arhivsku građu. Svoje istraživanje o hrvatsko - židovskoj povijesti Esther je započela 1999 godine disertacijom pod nazivom "Spašavanje židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, 1942 - 1945". Esther je sudjelovala na konferenciji o nadbiskupu Alojziju Stepincu. Esther je izradila bazu podataka o židovima iz Sarajeva i Zagreba koji su preživjeli Holokaust i otišli u Palestinu.

2011 godine objavila je knjigu "Kad hrabrost prevlada: Spašavanje i opstanak židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj 1941 - 1945" sa istoimenom temom, te ulogom kardinala Stepinca u svemu tome. U razgovoru za globalno poznati tjednik "Catholic Weekly" Esther je istakla da nadbiskupa Stepinca smatra svetim zbog dobrih djela koja je učinio spašavajući nedužne Židove, ali i pripadnike hrvatskog i srpskog naroda koji su proganjali.

„Ne mogu se miješati u crkvena pravila, ali mogu komentirati da je za mene osobno Stepinac sveti čovjek koji je spasio brojne Židove. Pokazao je kao i drugi Hrvati koji su slijedili njegov put pomaganja da i u najmračnijim trenucima ljudske povijesti, postoji svjetlost i velikodušnost pojedinca. Bez takvih ljudi moja majka i ja ne bismo bile spašene i stoga ću se radovati sa svima koji će moguće proglašenje Stepinca svetim dočekati s odobravanjem. (Esther Gitman 2011 godine u intervju za Večernji list.)

„Za mene je Stepinac model, on je uzor humanosti i ljubavi prema čovjeku bez obzira kojoj on vjeri ili rasi pripada. Njegove misli i ideje su bile pozitivne i uvjerena sam da će i nakon moje knjige mnogi spoznati koliko je Stepinac dobroga učinio za židovski i hrvatski narod." (Esther Gitman 2011 godine u intervju za Večernji list.)

„Usputno, dok sam s ljudima koji su preživjeli holokaust razgovarala o njihovu spašavanju, mnogi od njih spomenuli su Stepinca. Naravno, kada toliko puno puta čujete ime Stepinac, pitate se tko je taj čovjek. To me je motiviralo da odem u arhive Katoličke Crkve gdje sam dobila i pronašla brojne informacije. U mnoštvu obavljenih razgovora dr. Stjepan Steiner mi je rekao kako su tada, tijekom rata, živjela dva velika Hrvata: jedan je nadbiskup Stepinac koji je spasio više od 400 osoba, a drugi je Ante Vuletić. Potonji je kao liječnik spasio mnoge živote, za što je proglašen Pravednikom među narodima.“
(Esther Gitman 2008 godine u intervju za Glas koncila.)

»Stepinac je živio sa svojim narodom, on je bio svećenik, intelektualac i čovjekoljub. Duboko je suosjećao sa svim žrtvama i sve njegove misli i djela bili su usmjereni prema spašavanju svog puka, ne samo Židova. Meni nikako nije jasno zašto vi Hrvati niste znanstveno proučili i činjenicu da su neki pošteni i pametni Hrvati tijekom NDH spašavali i predstavnike srpskog naroda. To je tema o kojoj također imam puno dokumenata.«
(Esther Gitman 2011. godine u razgovoru za Večernji list)

Kao razlog ocrnjivanja nadbiskupa Stepinca za Esther je kriva "neumoljiva negativna propaganda Titova režima".

Židovka Esther Gitman 1

žid kraus

Karolina Vidović Krišto:

Blaženi kardinal Alojzije Stepinac - simbol je bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja!

„Na današnje Stepinčevo prisjetimo se ključnih životnih principa blaženoga Alojzija. „In Te, Domine, speravi“ – u Tebe se Gospodine uzdam!

U slučaju našega blaženoga Alojzija to je značilo – nikada ne posustati i nikada se umoriti u borbi za Krista, u borbi za pravdu, u borbi za slabe, u borbi za opće dobro. I 62 godine nakon njegovog odlaska u nebo, njegovi progonitelji još uvijek vladaju njegovom voljenom Hrvatskom, točnije, njegovi progonitelji i njihova djeca. Glavno što čine u Hrvatskoj jest promicati mržnju prema domovini Hrvatskoj.

Laži koje iznose određeni vjerski poglavari, i to putem HRT-a, ostaju bez ikakve reakcije službenih vlasti u Hrvatskoj. Hrvatska televizija ima potrebu intervjuirati patrijarha Porfirija i davati mu prostora da iznosi laži o Stepincu. Taj, pak, Porfirije, pjeva četničke pjesme, o planini Dinari kao srpskoj zemlji, i on je za HRT zanimljiv, ali HRT, kojega mi plaćamo, nema potrebu intervjuirati Esther Gitman, uglednu židovsko-američku povjesničarku, koja je napisala knjigu o Stepincu te dokazala njegovu svetost.

Ovdje treba citirati njemačkog državnika Otta von Bismarcka, koji je rekao „laž može započeti rat, ali istina može zaustavite vojske“. Laži protiv blaženog Stepinca nas bole i zato se tim lažima trebamo suprotstaviti istinom. Blaženi Alojzije bi nam u današnjoj situaciji preporučio da ne posustanemo i da ne izgubimo vjeru – vjeru u Boga i vjeru u pobjedu Dobra nad zlom. Doista, Stepinac treba biti inspiracija u promišljanju Hrvatske i u neumornoj borbi za bolju, pravednu i uspješnu Hrvatsku.

Blaženi Alojzije, moli za svoj hrvatski narod“, napisala je istinska domoljubna zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Potpuno je jasno da Alojzije Stepinac smeta lažnim Židovima, odnosno 'novormalnim' 'domoljubnim' partizanima koji od 2000-te ubrzano dovršavaju nedovršeni partizanski posao iz 45-e godine. Samo su metke zamijenili nezapamčenom privatizacijskom pljačkom, lihvarenjem, chemtrailsima, GMO-om i Covid 'cjepivima'.

Židovka Esther Gitman 2

Židovka Esther Gitman 3

Memorijalna ploča blaženom kardinalu Alojziju Stepincu u Izraelu sve govori.

Pametnome dosta!

Židovka Esther Gitman 4

#MI ili ONI (Cionisti)

Naš link: http://istinomprotivlazi.eu/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, blokiraju daljnje dijeljenje, ograničavaju doseg, usporavaju otvaranje portala.Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira.

Čitajte alternativne medije jer su urednici i novinari glavnih medija potpuno u službi duboke države, paradržave tzv. Republika Hrvatska d.o.o.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.