• Objavljeno
  • Pročitano 3633 puta

Lumbarda pokazala kako danas treba izgledati suvremena hrvatska država!!

Sinoć, 1.lipnja 2019. imao sam zadovoljstvo prisustvovati smotri limenih glazbi u Lumbardi (Korčula) nazvanoj "Susret mužika" Lumbarda 2019. Učestvovali su:

Glazba Ston

Glazbena udruga Crnomiri Čara

Hrvatska glazba Potonje

HGD "Sveta Cecilija" - Korčula

HGU "Sveta Vicenca" - Blato

Moreška - Korčula

Narodna glazba Blato

Narodna glazba Lumbarda

Narodna glazba Smokvica

Narodna glazba Vela Luka

Program:

- Okupljanje mužika po zaselcima

- Mimohod s polaskom iz Tatinje

- Mimohod s polaskom iz Korte od Sutivana

- Svečani koncert na mjesnom trgu u Lumbardi

00

0 Screenshot 28

2 sc

muzičč

1 sck1

 No, ono što organizator nije programski predvidio potrudili su se Lumbarđani i Lumbarđanke koji su počastili sve sudionike programa i goste koji su se zatekli u Lumbardi. Od standardnog roštilja (70 kg mesa) do svih delicija: poznatih makarona, rižota, tripa, svih vrsta kolača, pića...

"Dimilo" je sa svih strana...od mužike, druženja do roštilja gdje je uistinu dimilo - trebalo je ispeći 70 kg mesa za što su se potrudili meštar od roštilja legenda Neno i ekipa 

nenoScreenshot 28

 oćć

Koliko je organizator bio oduševljen dočekom koji su priredili mještani Lumbarde najbolje govori njegov pozdravni govor:

"Dobra večer svima... ono što nas je najviše fasciniralo i zbog čega smo najviše uživali jeste organizacija u kojem je učestvovalo cilo susjedstvo, u pripremi kolača, delicija, spize, pića i svega onoga što nas je dočekalo. Znate što to znači?

Znači da ste jedno, da ste ljudi, da se volite, da ste prijatelji, da ste u prvom redu sve ono što danas naše suvremeno društvo nasušno treba.

U svoje ime i organizatora Kulturne udruge Ivo Lozica iz Lumbarde od srca vam se zahvaljujemo s nadam da će ovakvih događaja na nivou otoka Korčule i Županije biti što više.

Još jednom dragi Lumbardani i Lumbardarke, puno vam hvala i Bog vas blagoslovio".

mmmmkScreenshot 28

sc nret

Mještani Lumbarde dokazali su da u Hrvatskoj ima dobrih ljudi. Svojim primjerom pokazali su kako se nekada živilo... čovjek, njegova riječ, obraz, altruizam, empatija, poštivanje različitosti, bili su aršini po kojima se živjelo i radilo. 

Ima li još negdje toga u Hrvatskoj?

(11 glasova)

Donirajte

Amount