• Objavljeno
  • Pročitano 3331 puta

Stjepan Mesić: ' Mi smo pobijedili 10. travnja kada su nas sile osovine priznale, pobijedili smo i drugi put jer smo se našli poslije rata opet s pobjednicima.

Mesić: 'Ovo što traže od Hrvata, ajdete kleknuti u Jasenovac. Mi nemamo pred kim što klečat'

Na proslavi dana hrvatske državnosti 30. Svibnja 1992. u Sydneyu Stjepan Mesić je izjavio:

''U Drugom svjetskom ratu Hrvati su dva puta pobijedili, pobijedili smo 10. travnja i mi nemamo razloga se nikome ispričavati. Ovo što traže od Hrvata, ajdete kleknuti u Jasenovac. Mi nemamo pred kim što klečat. Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom. Mi smo pobijedili 10. travnja kada su nas sile osovine priznale, pobijedili smo i drugi put jer smo se našli poslije rata opet s pobjednicima'', izjavio je Stjepan Mesić.

Urednici Dnevnika, Danko Družijanić i Goran Rotim su dana 9. 12. 2006. godine objavili snimku Mesićevog govora iz 1992. godine i odmah sutradan su smijenjeni.

Istog dana Stjepan Mesić je u večernjem programu hrvatske televizije pokušao demantirati svoj govor iz 1992.godine izjavivši:.

''Ja se ni u najbolju volju takvoga govora ne mogu sjetiti. Riječ o navodnom poluminutnom ulomku iz mog govora što sam ga ja i opet navodno, održao početkom 90-ih godina. U tom vrlo kratkom insertu, ponovno ponavljam, navodno autentičnom, ne isključujem mogućnost da sam u ono vrijeme doista tako nešto i rekao. Objavljivanjem tih 30 sekundi, ne zna se kada i ne zna se gdje. Hvala.''

Što je još Mesić govorio u svom obilasku hrvatskog iseljeništva u Australiji skupljajući novac za obranu Hrvatske?

Govor, 2. 6.1991.godine. 

''Oslobodili smo dvije trećine hrvatskog teritorija, a bogami osloboditi ćemo i ostalu trećinu Hrvatske. Ne samo tu jednu trećinu nego ćemo osloboditi i Bosnu i Hercegovinu, jer Hrvatska ne može bez Bosne i Hercegovine niti Bosna i Hercegovina može bez Hrvatske''.

Nakon svojih govora Mesić je primao i sakupljao čekove hrvatskih iseljenika. Gospodin Grubišić, u ime hrvatskog društva Sydney, predao mu je dva čeka, jedan za obranu Hrvatske od 50 tisuća dolara i jedan njemu osobno za 'pomoć' kako je rekao Grubišić, 'našem dobrom čovjeku' koji će povezati Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

U ime ogranka HDZ-a u Sydneyu predat mu je ček od 100 tisuća dolara za hrvatski nacionalni fond. Mesić je izjavio da je ček od 30 tisuća dolara išao za gospićku bolnicu, a da se treći ček od 100 tisuća u svom onom muvingu negdje zagubio.

lftz

lkuzt

A što je prije 7 godina Mesić govorio na komemoraciji u Jasenovcu u ulozi glavnog govornika skupa?

“S dubokim poštovanjem klanjam se uspomeni na sve one koji su nevini, a svi su bili nevini, pobijeni u najvećem i najstrašnijem zločinu od tzv. Nezavisne Države Hrvatske. Mi smo ovdje da im odamo počast i da ih se sjetimo. Jer, zaboraviti ne smijemo! I mi ovdje govorimo, jer šutjeti u Jasenovcu, šutjeti danas, to ne bi značilo samo izbjegavati osudu ovdje počinjenih zločina.

To bi bilo ravno samoubojstvu demokratske, na antifašizmu zasnovane hrvatske države. I zato smo ovdje da još jednom kažemo istinu u lice svima onima koji nas zasipaju lažima o Pavelićevoj državi.

Da, ja znam – ljute se kada se to ovako izravno kaže. Ali, ako netko govori kao ustaša, ako zastupa i promiče ideje što su ih zastupali ustaše, ako ističe njihovo znakovlje i simbole, ako pjeva njihove pjesme, onda je on ustaša”, naglasio je Mesić rekavši da se “nad današnju Hrvatsku nadvio ustaški zloduh, a da među onima koji se predstavljaju kao demokrati i antitotalitaristi, ima ljudi koje se ne može ni doživjeti, ni opisati drugačije nego kao ustaše”, rekao je Mesić.

Stjepa Mesić jedan je od najbogatijih političara. Samo na RBA računu ima 16.353,200 eura (122.649 milijuna kuna), koje je rasporedio na suprugu i kćerku.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/
Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!

Više čitajte alternativne, a manje korporativne (glavne) medije! Njihovi koruptivni urednici i novinari potpuno su u službi WHO-a i NWO-a.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

(2 glasova)

Donirajte

Amount