pok. Dejan Vukojević pok. Dejan Vukojević
  • Objavljeno
  • Pročitano 10844 puta

"Židovi" se od polovine 19. stoljeća predstavljaju kao izabrani Božji narod, a prave Izraelce su uvjerili da su nakalemljeni pogani.

"Židovi" su oduvijek bili ozloglašeni razbojnici, proganjani inkvizicijom ili zatvoreni u getoima dok ih Napoleon nije oslobodio i dopustio im slobodno kretanje. Od tada su napisali lažnu povijest, a Izraelce koji su zaboravili svoj identitet su začarali da se poklone sotoni, tj. da se umjesto pokornosti Jahvinim zapovijedima, zakonima i uredbama po kojima su do tada živjeli i uređivali društvo oslone na vlastiti razbor i demokraciju

"Svega ću te sabrati, Jakove, sakupit ću ostatak Izraelov! Smjestit ću ih zajedno kao ovce u toru, kao stado na paši - neće se bojati nikoga." (Mihej 2:12)

Proglašenje države Izrael smatra se ostvarenjem proročanstva iz Biblije jer je nitko ne čita. Po Bibliji, ako su ovo posljednja vremena, narod koji je zaposjeo obećanu zemlju su preživjeli Kanaanci koje Jošua nije pobio i Edomci protiv kojih će Jahve gnjevom progovoriti i osobno ih sve pobiti.

Ovako govori Jahve: "U ognju revnosti svoje progovorit ću protiv preživjelih iz naroda okolnih i protiv cijelog Edoma, koji su radujući se iz sveg srca i puni prezira u duši zaposjeli zemlju moju da prisvoje pašnjake njezine i da je opljačkaju." (Ezekiel 36:5)

"U gnjevu sam ih svojem gazio i gnječio ih u svojoj jarosti; i krv njihova poprska mi haljine te iskaljah svu odjeću svoju. Jer dan osvete bijaše mi na srcu i dođe godina otkupljenika mojih." (Izaija 63:3-4)

Lažni Židovi

Uz to, predstaviti se kao Židov nije dokaz porijekla jer po Bibliji postoje oni iz sinagoge sotonine koji se lažno predstavljaju kao židovi.
"Koji se nazivaju Židovima, a nisu, nego su sinagoga sotonina." (Otkrivenje 2:9)
"Iz sinagoge sotonine - koji sebe zovu Židovi, a nisu, nego lažu." (Otkrivenje 3:9)

Sinagoga sotonina je rod proklet od početka kojim Jahve kažnjava Izraelce kad se prestanu držati zapovijedi, zakona i uredbi koje je zapisao Mojsije.
"Bit će bič bokovima vašim i trnje očima vašim." (Jošua 23:13). Proročanstvo o ponovnom okupljanju Izraelaca u obećanoj zemlji nije ispunjeno "židovskom" okupacijom dijela Palestine.

Prvo, trebalo je biti ispunjeno tako da mač bude zamijenjen s plugom jer više nema rata, a to se ne poklapa s ratnim stanjem od proglašenja države Izrael do danas. "Svoje će mačeve prekovati u ralice, a svoja koplja u radne srpove. Narod na narod neće mača dizati niti će se više za rat vježbati." (Mihej 4:3)

Drugo, proročanstvo o ponovnom okupljanju Izraelaca u obećanoj zemlji se odnosi na vrijeme poslije sudnjeg dana koji još nije bio, pa okupljanje u obećanoj zemlji ne može biti dokaz Izraelskog porijekla. "Sunce će se prometnuti u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan, velik i strašan. Svi što prizivaju ime Jahvino spašeni će biti, jer će na brdu Sionu i u Jeruzalemu biti spasenje, kao što Jahve reče, a među preživjelima oni koje Jahve pozove." (Joel 3:4-5)

"I dođe jedan od sedam anđela... te progovori sa mnom: 'Dođi, pokazat ću ti Zaručnicu, Ženu Jaganjčevu!'... i pokaza mi sveti grad Jeruzalem: silazi s neba od Boga, sav u slavi Božjoj... okružen zidinama velikim i visokim, sa dvanaest vrata: na vratima dvanaest anđela i napisana imena dvanaest plemena Izraelovih." (Otkrivenje 21:9-12)

Znači, prvo će biti sudnji dan i spuštanje nebeskog Jeruzalema, pa onda poziv preživjelim Izraelcima koji prizivaju ime Jahvino. Dakle, neće biti okupljanja Izraelaca u obećanoj zemlji prije sudnjeg dana.

Po ostvarenom proročanstvu, Božji narod Izrael je postao mnogi narodi s mnogim kraljevima i u svakom trenutku ima Davidovog nasljednika koji može sjesti na tron. Kako se tu uklapaju "židovi" za razliku od bijele rase europljana?
"Silno ću te rodnim učiniti; narode ću iz tebe izvesti; i kraljevi će od tebe izaći". (Postanak 7:6)
"Neće ti ponestati nasljednika koji bi vladao u Izraelu." (2. Dnevnika 7:18)
(Napomena: Pojam "Izrael"' u Bibliji znači narod, ne lokacija)

Raseljenom Izraelu se "izgubio trag" južno od Kavkaza onda kad se par milijuna budućih europljana pojavilo na sjevernoj strani 700 godina prije Krista. To su službeno nepovezani događaji, ali povezuju ih proročanstva o novom savezu koji će Jahve sklopiti s domom Izraelovim i s domom Judinim čije je ostvarenje javljeno raseljenom Izraelu u poslanicama.

"Evo dolaze dani - riječ je Jahvina - kad ću s domom Izraelovim i s domom Judinim sklopiti novi savez. Ne savez kakav sam sklopio s ocima njihovim u dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje egipatske." (Jeremija 31:31-32 i Hebrejima 8:8-9)
"Umjesto što im se govorilo: 'Vi niste moj narod', nazvat će ih: 'Sinovi Boga živoga'... sinova će Izraelovih brojem biti kao pijeska morskog." (Rimljanima 9:26-27)
"Broj sinova Izraelovih bit će kao pijeska morskog, kojeg se ne može ni izmjeriti ni prebrojiti, i dogodit će se da umjesto što im se govorilo: 'Vi niste moj narod', reći će im se: 'Sinovi Boga živoga'. Sinovi Judini i sinovi Izraelovi ujedinit će se, postavit će sebi jednog vladara i preplavit će oni zemlju: jer dan će Izreelov biti velik'" (Hošea 2:1-2)
(Napomena: Navedeni stihovi su u nekim prijevodima Hošea 1:10-11)

Ujedinjenje je dio novog saveza, dakle zbilo se poslije Krista. Izrael je raseljen 700 godina prije Krista tijekom Asirske invazije, a ostatak je iz Jeruzalema 100 godina kasnije odveden u Babilon, vraćen iz Babilona nakon 70 godina i konačno raseljen tijekom invazije rimljana 70 godina poslije Krista. Uglavnom, Izraelci su prvo otišli iz obećane zemlje, a onda su se ujedinili u jedno kraljevstvo.

Što se tiče velikog dana Izraelovog, "dan" u Bibliji ovisno o kontekstu može značiti doslovno jedan dan, ali i tisuću godina. Logično je da proreknuto trajanje ujedinjenog kraljevstva nije samo jedan dan. Po ostvarenom proročanstvu, dom Judin (južno kraljevstvo) i dom Izraelov (sjeverno kraljevstvo) ujedinili su se i postali neizmjerno mnogobrojni, nazvani su sinovima Boga živoga i bili su veliki tisuću godina.

Kako se tu uklapaju "židovi" za razliku od bijele rase europljana? Da li su "židovi" postali neizmjerno mnogobrojni od raseljenja Izraela 700 godina prije Krista do danas? Da li su nazvani sinovima Boga živoga? Da li su se ujedinili i bili veliko kraljevstvo koje je trajalo tisuću godina u razdoblju nakon Krista? Za razliku od "židova", bijela rasa europljana je preplavila zemlju, nazvani su sinovima Boga živoga, tj kršćanima i postali su ujedinjeno kraljevstvo - britansko carstvo u kojem sunce ne zalazi ("brit" - savez).

Uz to, ne spominje se sklapanje saveza s nekim izvan 12 plemena Izraela.
"Mnoge će sinove Izraelove obratiti Jahvi, Bogu njihovu." (Luka 1:16)
"Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova." (Matej 15:24)
"Jakov, sluga Boga i Gospodina Isusa Krista: dvanaestorim plemenima raseljeništva pozdrav!" (Jakovljeva 1:1)

Ivan Krstitelj, Isus i apostoli očito nisu smatrali da se raseljenom Izraelu izgubio trag prije 700 godina, a u Novom zavjetu nitko nije pridodan Božjem narodu osim raseljenog Izraela. Proročanstva o posljednjim vremenima kažu da će Ezav/Edom zavladati nad Jakovom/Izraelom. Ovako je Izak prorekao Ezavu, ocu Edomaca (narod nastao mješanjem Ezava i Kanaanaca):

"Živjet ćeš od mača svojega, i bratu ćeš svojemu služiti; ali će doći vrijeme, te ćeš imati nadmoć i skršiti jaram njegov s vrata svojega." (Postanak 27:40)
Proročanstva o posljednjim vremenima kažu i da će sotona biti na kratko odriješen.
"Nakon toga ima biti odriješen za malo vremena." (Otkrivenje 20:3)

"Židovi" su oduvijek bili ozloglašeni razbojnici, proganjani inkvizicijom ili zatvoreni u getoima dok ih Napoleon nije oslobodio i dopustio im slobodno kretanje. Od tada su napisali lažnu povijest, a Izraelce koji su zaboravili svoj identitet su začarali da se poklone sotoni, tj. da se umjesto pokornosti Jahvinim zapovijedima, zakonima i uredbama po kojima su do tada živjeli i uređivali društvo oslone na vlastiti razbor i demokraciju.

"Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor." (Izreke 3:5)
"Židovi" se od polovine 19. stoljeća predstavljaju kao izabrani Božji narod, a prave Izraelce su uvjerili da su nakalemljeni pogani.
"Zato strogo kori kršćane da budu zdravi u vjeri, da ne prihvaćaju židovske bajke." (Titu 1:13-14)

Po ostvarenom proročanstvu, sinagoga sotonina pustila je poplavu stranih naroda na Izraelce. "I Zmija iz usta pusti za Ženom vodu poput rijeke da je rijeka odnese." (Otkrivenje 12:15) "Vode što ih vidje, na kojima Bludnica sjedi, to su puci i mnoštva i narodi i jezici." (Otkrivenje 17:15)

Po ostvarenom proročanstvu, Izraelci stradavaju jer su postali gramzivi, dok ih se s propovijedaonice uvjerava da je mir i da nema razloga za paniku.
"Njihove će kuće pripasti drugima, a tako i polja i žene im." (Jeremija 6:12)
"Jer od najmanjega do najvećeg svi gramze za plijenom." (Jeremija 6:13)
"Od proroka do svećenika svi su varalice. I olako liječe ranu naroda moga, vičući 'mir je, mir je', ali mira nema." (Jeremija 6:13-14)

Što dakle činiti?

"Želiš li mudrost, vrši zapovijedi, i Jahve će ti je dati." (Sirah 1:26)

Ovako govori Jahve:

"Ako ponizi se moj narod na koji je prizvano ime moje i pomoli se i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i izliječit ću mu zemlju." (2. Dnevnika 7:14)

"Neka knjiga zakona bude na ustima tvojim, razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano, samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima. Nisam li ti zapovijedio: Odvaži se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kud god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj." (Jošua 1:8-9)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru… javite nam na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(12 glasova)

Donirajte

Amount