• Objavljeno
  • Pročitano 7266 puta

Kolaps Eurozone - Inflacija dosegla rekordnih 10,7%. Recesija prije Nove godine!

Europska komisija (EK) je, naravno, krivicu za inflacijsku krizu i nadolazeću recesiju pripisala specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini. “EU je jedno od najizloženijih naprednih gospodarstava [visokim cijenama], zbog svoje geografske blizine rata i velike ovisnosti o uvozu plina iz Rusije. Energetska kriza nagriza kupovnu moć kućanstava i opterećuje proizvodnju."

( Natural News ) Europska komisija nedavno je otkrila da je ukupna inflacija u eurozoni dosegla 10,7 posto, što je najviša godišnja vrijednost inflacije od njenog osnutka prije više od 23 godine.

Eurozona je ekonomska i monetarna unija koju čini 19 država članica Europske unije (EU) koje su prihvatile euro kao svoju valutu. Eurozona također uključuje šest zemalja koje su prihvatile euro jednostrano ili putem monetarnog sporazuma, ali nisu dio EU-a – Andora, Kosovo, Monako, Crna Gora, San Marino i Vatikan. Unatoč tome što nisu službeno dio eurozone, gospodarska kriza koja utječe na ovu skupinu širi se na te nacije zbog njihove upotrebe eura.

Među zemljama eurozone, polovica je zabilježila dvoznamenkastu stopu inflacije. Četiri najveće stope inflacije unutar bloka bile su u Nizozemskoj (16,8 posto), Slovačkoj (14,5 posto), Italiji (12,8 posto) i Njemačkoj (11,6 posto). Većinu visoke inflacije potaknule su skokovite cijene energije i hrane . Cijene energije zabilježile su međugodišnji rast od 41,9 posto u listopadu, u odnosu na već rekordnu stopu od 40,7 posto u rujnu. (Povezano: Europa je u SPIRALI DEINDUSTRIJALIZACIJE zbog tekuće energetske krize .)

Cijene hrane, alkohola i duhana također su porasle u listopadu i rujnu, skočivši za 13,1 posto, odnosno 11,8 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Očekuje se da će rast BDP-a ove godine biti jači od početnih predviđanja, ali još uvijek daleko niži. Trenutne projekcije pokazuju da će rast BDP-a ove godine biti 3,3 posto i za EU i za eurozonu. Ali sljedeće će godine rast BDP-a biti oko samo 0,3 posto i za eurozonu i za EU.

Eurozona će ući u recesiju prije kraja godine

Povjerenik EU za gospodarstvo Paolo Gentiloni upozorio je da se ekonomska situacija u eurozoni pogoršala do te mjere da bi kontinent mogao doživjeti recesiju prije kraja godine. Europska komisija, od nikoga izabrano, glavno izvršno tijelo EU-a, također je revidirala inflaciju na kraju godine iz srpnja, predviđajući stopu inflacije od 9,3 posto u EU-u za 2022. i 8,5 posto u eurozoni. Prethodna predviđanja projicirala su inflaciju u prosjeku od 7,6 posto u eurozoni i 8,3 posto u cijeloj EU.

Naravno, Rusija je za sve kriva

Komisija je također krivicu za inflacijsku krizu i nadolazeću recesiju pripisala specijalnoj vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini.
“EU je jedno od najizloženijih naprednih gospodarstava [visokim cijenama], zbog svoje geografske blizine rata i velike ovisnosti o uvozu plina iz Rusije”, stoji u priopćenju Europske komisije. "Energetska kriza nagriza kupovnu moć kućanstava i opterećuje proizvodnju."

Komisija je također predvidjela da, iako bi određene cijene mogle lagano pasti 2023., predviđa se da će inflacija i dalje biti 6,1 posto u eurozoni i sedam posto za EU u cjelini. Ne očekuje se da će inflacija pasti do 2024. godine, a trenutno predviđanje Komisije predviđa stopu inflacije od 2,6 posto za eurozonu i tri posto za cijelu EU.

Prosječna inflacija za 2022. najviša je među baltičkim zemljama, a za tu razliku krivac je njihova blizina Rusiji. Prosječna stopa inflacije u Estoniji je 19,3 posto, u Litvi 18,9 posto, au Latviji 16,9 posto.

Autor: Arsenio Toledo

Pogledajte ovu epizodu emisije "Sloboda i financije" u kojoj se raspravlja o potencijalnom bankarskom krahu koji dolazi iz eurozone . https://www.brighteon.com/7bd243ef-a8d1-4723-9241-ef9aa36d474e

Izvori uključuju:
Yahoo.com
CNBC.com
EuroNews.com
Brighteon.com

Ipl: Je li sada malo jasnije zašto nas  EU sluga i najveći veleizdajnik Andrej Palenker Plenković gura u propalu eurozonu i na prijevaru uvodi euro?

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!
Čitajte alternativne medije! Koruptivni urednici i novinari mainstream medija potpuno su u službi WHO-a i NWO-a.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

(2 glasova)

Donirajte

Amount