• Objavljeno
  • Pročitano 12539 puta

Obvezno pročitati / Izvješće o stanju biolaboratorija u Ukrajini i prijevod ruskog govora na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a

Sazvali smo ovaj sastanak jer su neke šokantne činjenice izašle na vidjelo tijekom ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini: Kijevski režim marljivo skriva tragove vojnog programa biološkog oružja koji Kijev provodi uz potporu američkog Ministarstva obrane.Rusko Ministarstvo obrane dobilo je dokumente koji potvrđuju da je Ukrajina razvila mrežu od najmanje 30 bioloških laboratorija u kojima se provode iznimno opasni biološki eksperimenti za proučavanje svojstava kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtonosnih bolesti

 Citat iz izvješća Sirius:

Što god ljudi mislili o ratu, jedna stvar koja bi sve trebala uzbuniti je pokušaj Zapada da učinkovito zbriše svaki trag Rusije, uključujući njezin jezik, kulturu i zapravo ljude. Ovo je vrlo kratko izvješće. Mržnja je bila toliko opipljiva u toj sali za sastanke da sam se osjećao fizički pogođen.

Sažetak je:

Rusija, Kina, Brazil, Indija i Kenija žele istrage o Biolabovima.
SAD kažu da nisu ništa skrivale i da su svoje vrijeme iskoristile kao 10 minuta mržnje. A znamo da govore istinu jer nam je CNN pokazao snimke strašnih Rusa i užasnih stvari koje rade, poput... B. bombardiranje bolnica. Nema veze s američkim Biolabom. Ovdje se, kažu, nema što vidjeti.
Predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva isto. Norveška isto. Nekoliko drugih također.
Rusija kaže da je Ukrajina lažirala smrti i napravila propagandu

Svi na Rusiju:
Vi ste teoretičari zavjere i agresori.
Nitko ne pokazuje nikakve dokaze

Rusija pokazuje dokaze. Vjerujem da Rusija ima još mnogo dokaza i da će ovi govornici danas morati progutati svoje riječi. Nitko ne priča o biolaboratorijima, već svoje vrijeme koristi za 10 minuta mržnje. Naravno, uhvaćeni su na djelu i mogu samo grditi i mrziti.

kraj Vijeća sigurnosti

Ruska prezentacija
Original se može pronaći ovdje.

Prijevod: Izjava stalnog predstavnika Vasilija Nebenzije na brifingu UNSC-a o biološkim laboratorijima u Ukrajini

Gospođo predsjednice, kolege,

Pandemija COVID-19 pokazala je koliko je čovječanstvo ranjivo na biološke prijetnje. Uzeo nam je težak danak i nastavlja oduzimati živote. Kada je Konvencija o biološkom i toksičnom oružju (BTWC) stupila na snagu 1975. godine, postojala je nada da će svijet barem biti siguran od bioloških prijetnji koje je stvorio čovjek, budući da su sve države potpisnice prepoznale ogromne rizike korištenja biološkog oružja (BW). prepoznali i odustali od svojih planova za razvoj takvog oružja. Nažalost, imamo razloga vjerovati da se te nade nisu u potpunosti ostvarile.

Sazvali smo ovaj sastanak jer su neke šokantne činjenice izašle na vidjelo tijekom ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini: Kijevski režim marljivo skriva tragove vojnog programa biološkog oružja koji Kijev provodi uz potporu američkog Ministarstva obrane. Rusko Ministarstvo obrane dobilo je dokumente koji potvrđuju da je Ukrajina razvila mrežu od najmanje 30 bioloških laboratorija u kojima se provode iznimno opasni biološki eksperimenti za proučavanje svojstava kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtonosnih bolesti. Poboljšanje bolesti sintetičkom biologijom. Ovaj rad financira Agencija za smanjenje obrambene prijetnje Sjedinjenih Država (DTRA) i izravno nadzire, između ostalih, u ime Pentagonovog Nacionalnog centra za medicinsku obavještajnu djelatnost.

Ključnu ulogu u ovim programima odigrao je središnji referentni laboratorij BSL-3 na Znanstveno-istraživačkom institutu za borbu protiv kuge Mečnikov u Odesi, Ukrajina. Istraživački centri u drugim gradovima također su igrali ulogu – Kijev, Lavov, Harkov, Dnjepar, Kherson, Ternopol, Uzhhorod, Vinnytsia. Istraživanje je poslano američkim vojnim biološkim centrima, uključujući Institut za medicinska istraživanja infekcijskih bolesti američke vojske, Institut za istraživanje vojske Walter Reed, medicinsko istraživanje američke mornarice i laboratorije za biološko ratovanje američke vojske u Fort Detricku, koji su nekoć bili glavni centri Američki program biološkog oružja.

Sav materijal dostupan je na web stranici Ministarstva obrane Rusije i bit će prezentiran na dnevnim brifinzima. Dopustite mi da navedem najizrazitije primjere. Ruska vojska saznala je detalje projekta UP-4, koji je proveden u laboratorijima u Kijevu, Harkovu i Odesi. Ispitivala je mogućnost širenja posebno opasnih infekcija pticama selicama, uključujući visokopatogenu gripu H5N1 (koja ubija ljude u 50% slučajeva) i Newcastlesku bolest. Drugi projekt istraživao je šišmiše kao prijenosnike potencijalnih patogena BW. Identificirani prioriteti uključuju proučavanje bakterijskih i virusnih patogena koji se mogu prenijeti sa šišmiša na ljude: patogene kuge, leptospirozu, brucelozu te koronaviruse i filoviruse. Projektna dokumentacija jasno pokazuje da Sjedinjene Države aktivno financiraju organske projekte u Ukrajini.

Bilo je i pokušaja proučavanja širenja opasnih zaraznih bolesti od strane ektoparazita - buha i ušiju. Čak je i laicima jasno da su takvi eksperimenti krajnje nepromišljeni, jer ne nude način kontroliranja kako će se situacija razvijati. Slično istraživanje (korištenje buha i ušiju kao bioloških ratnih agenasa) provedeno je 1940-ih za razvoj komponenti biološkog oružja od strane zloglasne japanske jedinice 731, čiji su pripadnici kasnije pobjegli u SAD kako bi izbjegli kazneni progon za ratne zločine.

Ukrajina se nalazi na jedinstvenom zemljopisnom položaju gdje se križaju transkontinentalni migracijski putovi potencijalnih nositelja opasnih bolesti. Mnoge od ovih ruta prolaze kroz teritorije Rusije i istočne Europe. Istraga koju sam spomenuo provedena je usred istočne Europe i u neposrednoj blizini ruskih granica. Prema dobivenim podacima, ptice koje su prstenovane i puštene u sklopu bioloških istraživanja u rezervatu prirode Herson uhvaćene su u Ivanovskoj i Voronježskoj regiji Rusije.

Analiza zaprimljenih materijala potvrđuje prijenos u inozemstvo više od 140 kontejnera s ektoparazitima šišmiša iz biolaboratorija u Harkovu. Ne znamo ništa o sudbini ovih opasnih biomaterijala i posljedicama koje mogu nastati ako se "ispare" (vjerojatno u Europi) jer nema međunarodne kontrole. U svakom slučaju postoji veliki rizik da će biti ukradeni u terorističke svrhe ili prodati na crnom tržištu.
Nekoliko tisuća uzoraka krvnog seruma pacijenata oboljelih od COVID-19 (većina njih slavenskog porijekla) otpremljeno je iz Ukrajine na Walter Reed Army Institute of Research u Sjedinjenim Državama, navodno radi ispitivanja u liječenju i prevenciji COVID-19.

Svi znaju koliko su zapadne zemlje osjetljive kada je u pitanju slanje bioloških uzoraka svojih građana u inozemstvo. I postoji dobar razlog za to: u teoriji, uzorci bi se mogli koristiti za stvaranje biološkog oružja koje selektivno cilja na različite etničke populacije. Aktivnosti biolaboratorija u Ukrajini, koje pratimo od 2014. godine, i program tzv. reforme ukrajinskog zdravstvenog sustava pod vodstvom SAD-a doveli su do nekontroliranog porasta opasnih i ekonomski relevantnih infekcija u Ukrajini. Povećani su slučajevi rubeole, difterije i tuberkuloze. Incidencija ospica porasla je više od 100 puta. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, Ukrajina je pod visokim rizikom od izbijanja dječje paralize. Postoje dokazi da je u Harkovu, gdje se nalazi jedan od laboratorija, 20 ukrajinskih vojnika umrlo od svinjske gripe u siječnju 2016., a njih 200 je hospitalizirano. Od ožujka 2016. u Ukrajini su od svinjske gripe umrle ukupno 364 osobe. U Ukrajini su također redovite epidemije afričke svinjske kuge. 2019. godine došlo je do izbijanja bolesti koja je imala simptome slične kugi.

Dok su same SAD zaustavile biološka istraživanja u vojne svrhe na svom teritoriju zbog visokog rizika za američko stanovništvo, vlasti u Kijevu su zapravo pristale pretvoriti svoju zemlju u biološko poligon za testiranje, koristeći svoje građane kao potencijalne ispitanike. Ovi eksperimenti s potencijalnim rizicima diljem zemlje nastavili su se godinama. To još jednom dokazuje cinizam zapadnih pokrovitelja Kijeva, koji s krovova viču da im je stalo do sudbine Ukrajinaca.

Kako je izvijestila novinska agencija Reuters, WHO je preporučio Ukrajini da očisti svoje zalihe patogena kako bi se izbjeglo moguće izlijevanje patogena koji bi mogli potaknuti širenje bolesti među stanovništvom. Nije pouzdano poznato je li Kijev udovoljio.

Dokumenti dostupni našem Ministarstvu obrane pokazuju da su sva ozbiljna istraživanja visokog rizika u ukrajinskim biolaboratorijima izravno nadzirali američki stručnjaci koji su uživali diplomatski imunitet. Naše Ministarstvo obrane izvještava da u ovom trenutku, na zahtjev zapadnih sponzora, kijevski režim užurbano pokriva sve tragove kako ruska strana ne može iznijeti izravne dokaze o kršenju članka 1. BTWC-a od strane Sjedinjenih Država i Ukrajine. Žure ugasiti sve biološke programe. Ukrajinsko Ministarstvo zdravstva naredilo je eliminaciju bioloških agensa pohranjenih u biološkim laboratorijima od 24. veljače 2022. godine. Uputa osoblju laboratorija navodi da naredba za zbrinjavanje zbirki to ukazuje da ih treba nepovratno uništiti. Analiza potvrda o uništenju pokazuje da je samo laboratorij u Lvovu uništio 232 kontejnera u kojima su bili uzročnici leptospiroze, 30 tularemije, 10 bruceloze i 5 kuge. Ukupno je uništeno više od 320 kontejnera. Imenovanje patogena i prevelike količine upućuju na to da je ovaj posao obavljen u sklopu vojno-bioloških programa.

Dopustite mi sada da posebno napomenem našim kolegama iz Europe.

Svih ovih godina postoji mjesto za opasna biološka ispitivanja neposredno izvan Europske unije. Pozivamo na razmatranje stvarne biološke prijetnje stanovništvu europskih država koja bi mogla proizaći iz nekontroliranog širenja bioloških agenasa iz Ukrajine. Kao što znamo iz iskustva s COVID-19, to se ne može spriječiti. Ako je to slučaj, bit će pogođena cijela Europa.

Američki dužnosnici pomalo su zbunjeni kada razgovaraju o umiješanosti SAD-a u biološke aktivnosti na teritoriju Ukrajine. Na saslušanju pred američkim Kongresom 8. ožujka, državna podtajnica Victoria Nuland potvrdila je da Ukrajina ima biolaboratorije koji provode biološka istraživanja u vojne svrhe. Na pitanje senatora Marca Rubija ima li Ukrajina biološko i kemijsko oružje, odgovorila je da Ukrajina ima biološka istraživačka postrojenja koja "ne bi smjela pasti u ruke ruskih oružanih snaga".

U isto vrijeme, State Department inzistira da u Ukrajini navodno nema biolaboratorija pod kontrolom SAD-a. Stoga pitanje za američku delegaciju. Kako je to povezano sa sporazumom iz 2005. između američkog Ministarstva obrane i Ministarstva zdravstva Ukrajine o suradnji na sprječavanju širenja tehnologija, patogena i stručnosti koji bi se mogli koristiti za razvoj biološkog oružja? Ovaj dokument je dostupan na Internetu. Prema članku 3. ovog sporazuma, Ministarstvo obrane SAD-a može pomoći Ministarstvu zdravstva Ukrajine u području "kooperativnog biološkog istraživanja, otkrivanja bioloških prijetnji i protumjera" u odnosu na "opasne patogene,

Ističemo da biološke prijetnje nadilaze sve granice. Niti jedna regija na svijetu danas se ne može osjećati potpuno sigurnom. Sjedinjene Države nadziru nekoliko stotina biolaboratorija u 30 zemalja, uključujući Bliski istok, Afriku, jugoistočnu Aziju i duž granica bivšeg SSSR-a. Washington ne pristaje podvrgnuti ih međunarodnoj kontroli. Od 2001. kočio je razvoj obvezujućeg protokola uz BWC, koji bi trebao osigurati pouzdan mehanizam provjere za praćenje poštivanja Konvencije od strane država. To samo može ostaviti dojam da Sjedinjene Države imaju što skrivati. Pozivam kolege iz ovih regija da razmisle

Predviđamo reakciju naših zapadnih kolega koji će sigurno reći da su sve te informacije lažna i ruska propaganda. Međutim, ovakva željna razmišljanja malo će pomoći Europljanima kada u Ukrajini i susjednim zemljama izbiju opasne bolesti, koje bi se potom proširile izvan njihovih granica. Taj se rizik čini sasvim realnim s obzirom na to da ukrajinske radikalne i nacionalističke skupine imaju veliki interes za istraživanje opasnih patogena koje se u Ukrajini provodi u ime američkog Ministarstva obrane. Imamo informacije da je Pentagon naložio svojim ukrajinskim štićenicima da u slučaju incidenta odmah okrive ruske oružane snage

Rusko Ministarstvo obrane neprestano analizira biološku situaciju u Ukrajini i sve pristigle materijale. Ono što smo danas podijelili samo je mali dio informacija koje imamo. Detalje ćemo uskoro staviti na raspolaganje kao službene dokumente Vijeća sigurnosti UN-a za vaš uvid.

Predani smo ažuriranju Vijeća sigurnosti o situaciji američkih vojnih bioloških aktivnosti u Ukrajini, koje predstavljaju stvarnu prijetnju međunarodnom miru i sigurnosti. Namjeravamo uskoro ponovno pogledati ovu temu. Ne bismo isključili mogućnost aktiviranja mehanizama predviđenih člancima 5. i 6. BTWC-a. Sada bismo željeli čuti odgovore američke strane na postavljena pitanja.

Zahvaljujemo se.

https://uncutnews.ch/lagebericht-zu-den-biolaboren-in-der-ukraine-und-die-ubersetzung-von-russlands-bedenken-vor-der-un/

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.info/

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg portala!
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

(9 glasova)

Donirajte

Amount