• Objavljeno
  • Pročitano 7096 puta

Fact-checker - Faktografova dezinformacija točne informacije!

Umjesto dosadašnjih ministarstava istine Faktografa.hr, Raskrinkavanja.ba, Istinomera.rs uspostaviti će se mreže fact-checkera za provjeru činjenične točnosti vijesti u medijskom prostoru

Plenkovićevo ministarstvo istine Faktograf.hr kao i njegov urednik Vidov već odavno su opća sprdnja na društvenim mrežama.... Vaš komentar krši naše standarde zajednice u vezi s neželjenim sadržajem... Neovisne organizacije za provjeru točnosti podataka navode da su ovo netočne informacije...uobičajene su etikete, naljepnice koje faktografovi korisni idioti lijepe ispod objava autora i portala koji se bore za javno dobro i istinu.

 Screenshot 2

krši standarde Kaznena prijava

trenutačno

Ovo trenutačno traje više od dvije godine!

blokiraju vas

Svjesni da su ispravke 'netočnih' informacija 'ministrstava istine' zapravo točne informacije EU kuhinja je lansirala novi pojam tzv. Fact-checher.

Stoga su Agencija za elektroničke medije (AEM) i Ministarstvo kulture i medija uputili dokument za izradu standarda, aktivnosti i kriterija za program “Uspostava provjere medijskih činjenica i sustava javne objave podataka“, vrijedan 45 milijuna kuna, pod radnim naslovom: Hrvatska kreće u borbu protiv dezinformacija.

Dakle, umjesto dosadašnjih ministarstava istine Faktografa.hr, Raskrinkavanja.ba, Istinomera.rs uspostaviti će se jugo mreže fact-checkera za provjeru činjenične točnosti vijesti u medijskom prostoru.

''Opći cilj projekta je jačanje otpornosti društva na dezinformacije kroz smanjenje količine dezinformacija i pogrešnih informacija u javnom prostoru, jačanje informacijske pouzdanosti i sigurnosti kod konzumiranja medijskih sadržaja i korištenja društvenih mreža, kao i jačanje kvalitete novinarstva i medijske pismenosti".

Tako je i nama 12. prosinca, 2022. stigao novinarski upit novinarke portala Oštro koji djeluje, kako tvrdi, u javnom interesu, a zapravo je sestrica slovenskog portala Oštro.si na privremenom radu u Lijepoj našoj, kao i Dnevnik.hr.

Poštovani,

Moje ime je Anja Vladisavljević i novinarka sam portala Oštro.

Pišem Vam jer sudjelujem u međunarodnom istraživanju u kojemu su mediji iz mreže Organized Crime and Corruption Project (OCCRP), a kojemu je tema širenje dezinformacija. Unutar tog istraživanja proučavali smo brojne strane i domaće internetske stranice i portale koji su klasificirani kao širitelji dezinformacija te alt-right sadržaja. Istraživanje se temelji na pretraživanju podataka, analizi sadržaja preko različitih digitalnih alata.

Kao odgovorni novinari koji djeluju u javnom interesu, želimo Vam dati priliku da komentirate i odgovorite na naša saznanja i na naša pitanja.

1) S obzirom da su pojedini dijelovi sadržaja objavljeni na stranici Istinom protiv laži okarakterizirani kao dezinformacije od strane fact-checking medija, možete li nam reći kakva je urednička politika vašeg portala? Uključuje li vaša urednička politika provjeru točnosti informacija prije objave? Kako birate izvore?

2) Surađujete li s drugim europskim i/ili inozemnim medijima dijeljenjem sadržaja? Ukoliko da, molim da navedete s kojima.

3) Možete li nam otkriti tko je izdavač/pokretač vašeg portala? Zbog čega na web-stranici Istinom protiv laži ne postoji istaknut impressum s podacima o osnivaču, izdavaču i uredniku?

Ljubazno bih Vas zamolila da mi dostavite odgovore najkasnije do petka, 16.12.2022.

Unaprijed hvala.
S poštovanjem,
Anja Vladisavljević

novinarka
journalist

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PGP ID: 7F4D6E9F
@AnjaVladisavlje
OŠTRO

Ulica kneza Branimira 17
10000 Zagreb
Croatia

www.portal-ostro.hr

Odgovor 

Ivica Luka Vrkić <Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;
pon, 12. pro 2022. 18:34

prima Anja

Kao odgovorni novinari koji djeluju u javnom interesu, želimo Vam DATI PRILIKU da komentirate i odgovorite????? Ljubazno bih Vas zamolila da mi dostavite odgovore NAJKASNIJE do petka, 16.12.2022. ???? Ugodan Vam ostatak večeri...

Zamisli: Kao odgovorni novinari koji djeluju u javnom interesu, žele nam dati priliku da komentiramo, odgovaramo..,

A djelovanje za javno dobro portala Oštro između ostalog je i poticanje na cijepljenje Pfizerovim, smrtonosnim, grafen-oksidovim cjepivom tzv. Covid-19 . 

Pametnome dosta.

Bože, oslobodi nas dnovinarskih slugu koje rade za javno dobro.

I da zaključim: Fact checher nije gov*o već se urednik Faktografa Petar Vidov pos*ao.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!
Čitajte alternativne medije! Koruptivni urednici i novinari mainstream medija potpuno su u službi WHO-a i NWO-a.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

(8 glasova)

Donirajte

Amount