Vjekoslav Krsnik

Vjekoslav Krsnik

Vjekoslav Krsnik: 'Prvo premijer a sad i predsjednica suučesnici u puzajućoj velikosrpskoj agresiji!' stars

Svi oni koji su branili Hrvatsku od ratne velikosrpske agresije potencijalni su optuženici pred srbijanskim sudom za ratne zločine, jedino se to ne odnosi na predsjednika Vlade Andreja Plenkovića zbog dva razloga. Prvi je da nije sudjelovao u obrani Hrvatske od velikosrpske agresije, a drugi je da je u sadašnjim okolnostima suučesnik u novoj puzajućoj velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku

Vjekoslav Krsnik: Nakon bombaškog napada četnika u Pakracu moramo biti "Za dom spremni" stars

Gledajući simbolično bombaški napad jednog od aboliranih četnika Milorada Arsenića u Pakracu na djelatnike HEP-a predstavlja teroristički čin uperen protiv Republike Hrvatske. To je posljedica s jedne strane višegodišnje veleizdajničke politike hrvatskog državnog vrha u kojoj je najviše odgovoran HDZ ali i SDP, a s druge strane oružana eskalacija velikosrpske politike pod vodstvom samozvanog predstavnika Srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i u njoj čel(t)nika pete kolone Milorada Pupovca.a sve u duhu provedbe Memoranduma SANU.

Pročitajte još jednom imena Jugoslavena koji su nas opljačkali i uništili Hrvatsku!

U demokratskoj Hrvatskoj, barem što se tiče slobode javne riječi i slobode političkog opredjeljivanja, nitko ne može biti progonjen, jer su ta temeljna ljudska prava, za razliku od komunističkog režima bivše države, deklarativno i provedbeno zagarantirana Ustavom. Po tome ako se želi netko osjećati Jugoslavenom, pripadnikom države koje više nema i koja je financijski bankrotirala sredinom 80-tih godina, a nestala u ratnom vihoru potaknutom velikosrpskom ideologijom, ne bi trebalo i ne bi smjelo nikome smetati.

Uznemirili se politički miševi zbog Orepićevog uređivanja popisa birača u Vukovaru i drugim gradovima! stars

Prošlotjedni događaji na relaciji Beograd-Zagreb ukazuju na eskalaciju velikosrpske politike koja se vodi na više frontova, kako na službenoj tako i na medijskoj razini, što ukazuje da se radi o dobroj smišljenoj kampanji s ciljem diskreditiranja ne samo službene politike Republike Hrvatske nego dovođenja u pitanje njezinog političkog karaktera.

Presuda Perkoviću i Mustaču ispala iz Tuđmanovog ormara! stars

Presuda kojom su zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj u prvostupanjskom postupku na doživotni zatvor osuđeni bivši pripadnici jugoslavenske tajne službe Josip Perković i Zdravko Mustač predstavlja politički, pravno i moralno ozbiljnu kritiku Republike Hrvatske.
U normalnoj demokratskoj pravno uređenoj državi taj je pravosudni postupak trebao biti obavljen u samoj Hrvatskoj, ali kako politička elita nastala u stvaranju države nije dozvolila da se novostvorena država statusno i idejno dosljedno obračuna s naslijeđem komunističke prošlosti, to se nažalost moralo dogoditi u Europskoj uniji.

Memorandum Sanu 2 se polako ostvaruje! stars

Bilo kako bilo privola Hrvatske da se Srbiji otvore ključna poglavlja 23. i 24. u pristupnim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji predstavlja novi ustupak istočnom susjedu i praktički još jedan mirnodopski poraz hrvatske politike prema politici Beograda. Svakako najvažnija točka u dokumentu „Zajednička pozicija EU“ s 50 prijelaznih mjerila koje Srbija u tom pregovaračkom procesu mora ispuniti tiče se univerzalne jurisdikcije za ratne zločine ne području bivše Jugoslavije koje je Beograd u svom zakonu preuzeo od Haaškog tribunala.

Pretplati se na ovaj RSS feed

Donirajte

Amount