Sjedinjene Države i njihovi saveznici, uz pomoć instaliranog predsjednika Zelenskog, vode agresorski rata protiv Rusije!

Podsjetimo: Zbigniew Brzezinski, bivši američki predsjednički strateg Jimmyja Cartera (1977.-1981.), u svojoj knjizi Velika šahovska ploča iz 1997., identificirao Ukrajinu kao "stožer" za hegemonijsku kontrolu Euroazije i kao mostobran za destabilizaciju Rusije

Inkriminirajuće priznanje SAD-a da je dugo planirao rat protiv Rusije

Studija Rand Corporationa, objavljena prije više od tri godine, nepobitno pokazuje da je rat u Ukrajini zapravo izraz većeg, namjernog sukoba s Rusijom, kojom Sjedinjene Države pokušavaju oslabiti i pokoriti Moskvu.

Ono što se sada događa nedvojbeno je vrhunac dugogodišnjeg američkog planiranja. To sadašnjem sukobu u Ukrajini, koji traje već osmi mjesec, daje potpuno drugačije značenje. Ovo nije "neizazvani" napad na Ukrajinu i "zapadne demokratske vrijednosti" od strane "ruske agresije", kako to zapadne vlade i mediji vole prikazati. Sukob je namjerno raspirivan, raspirivan i sada pogoršan političkim odlukama Washingtona i njegovih NATO saveznika.

Rand Corporation jedan je od najstarijih think tankova u SAD-u, a osnovan je 1948. godine. Jedan od njegovih suosnivača bio je zapovjednik zračnih snaga general Curtis LeMay, koji je planirao bombardiranje Tokija 1945. i atomski holokaust u Hirošimi i Nagasakiju. LeMay je bio neprijatelj hladnog rata koji je početkom 1960-ih zagovarao preventivne nuklearne napade na Sovjetski Savez pred predsjednikom Johnom F. Kennedyjem. Tvrtku koju je osnovao, Rand, financira američka vlada i može se na neki način smatrati glasnogovornikom Pentagona i CIA-e.

Gore citirana studija pod naslovom “Overextending and Unbalancing Russia”, objavljena u travnju 2019., nedavno je privukla pozornost mnogih neovisnih promatrača (vidi, na primjer, nedavnu epizodu The Jimmy Dore Showa u SAD-u). Aktualnost knjige proizlazi iz činjenice da se stvarni, aktualni događaji odvijaju onako kako su američki planeri predvidjeli.
"Mogućnosti povećanja troškova" koje autori Randa preporučuju (pogledajte našu SCF tablicu) za korištenje protiv Rusije uključuju:


• Pružanje smrtonosne vojne pomoći Ukrajini
• Mobilizacija europskih članica NATO-a
• Uvođenje strožih trgovinskih i gospodarskih sankcija
• Povećanje proizvodnje energije u SAD-u za izvoz u Europu
• Proširenje europske uvozne infrastrukture za opskrbu američkim ukapljenim prirodnim plinom (LNG)

Državni udar u Kijevu u veljači 2014. koji su poduprli SAD bio je ključni događaj koji je omogućio svo ovo naknadno planiranje. Režim koji je došao na vlast bio je fanatično antiruski i ogrezao u neonacističkoj ideologiji. To je bilo izvrsno oruđe američke i NATO politike za ljutnju i prijetnje Rusiji. Režim u Kijevu je osam godina odbijao mirovne sporazume i uz punu potporu SAD-a i NATO-a vodio genocidni rat protiv ruskog govornog stanovništva u samoproglašenim republikama Donbasa. Te su se republike sada pridružile Ruskoj Federaciji zajedno s još dvije bivše ukrajinske regije.

Ruska vojna invazija na Ukrajinu 24. veljače 2022. bila je potaknuta nemilosrdnom agresijom koju podržava NATO ne samo protiv etničkih Rusa u Ukrajini, već i protiv same Rusije. Rat je postao nužan za Rusiju kako bi obranila svoje nacionalne interese, potaknut proxy ratom koji su potaknule Sjedinjene Države i njihovi NATO saveznici.

Studija Rand Corpa posve jasno pokazuje da su prijeteći, opasni sukob između nuklearnih sila od samog početka orkestrirale Sjedinjene Države. Svijet svjedoči katastrofalnoj situaciji koja je, na neki način, ravna Trećem svjetskom ratu, kako je ovaj tjedan napisao naš kolumnist Declan Hayes.

SAD i njegovi NATO saveznici okrutno opskrbljuju Ukrajinu sve više i više smrtonosnog oružja koje omogućuje izravne napade na ruski teritorij. Pod zlobnim tutorstvom Washingtona i Londona, režim u Kijevu odbija svaki diplomatski napor usmjeren prema političkom mirovnom rješenju.

Dobronamjerni mirovni prijedlozi međunarodnih ličnosti poput poduzetnika Elona Muska ili glazbenika i suosnivača Pink Floyda Rogera Watersa nailaze na ismijavanje i prijetnje smrću.

Čini se da postoji spirala ludila kojoj su SAD, europske elite i kijevski režim prepušteni na milost i nemilost.
Kremlj je upozorio da će koristiti "sva potrebna sredstva" da se obrani ako egzistencijalnoj sigurnosti Rusije prijeti i "konvencionalno oružje". Dinamika koja ovdje prevladava krije prijetnju katastrofalnog nuklearnog rata koji će zasjeniti kubansku krizu iz 1962. godine.

Mora se naglasiti da je sadašnja opasna dilema namjerno stvorena američkim političkim odlukama.
Podsjetimo se da je Zbigniew Brzezinski, bivši američki predsjednički strateg Jimmyja Cartera (1977.-1981.), u svojoj knjizi Velika šahovska ploča iz 1997., identificirao Ukrajinu kao "stožer" za hegemonijsku kontrolu Euroazije i kao mostobran za destabilizaciju Rusije.

Brzezinski je također bio arhitekt "afganistanske močvare" koju su potajno planirale SAD da uvuku sovjetske trupe u desetogodišnji rat (1979.-1989.). Ovaj rat je namjerno iskonstruiran masovnim naoružavanjem afganistanskih opunomoćenika (koji su kasnije postali Al Qaeda i druge islamističke terorističke mreže) kako bi Sovjetskom Savezu dali “njihov Vijetnam”. Oslabljujući teret Moskve zbog "afganistanske zamke" vjerojatno je bio uzročni čimbenik u konačnom raspadu Sovjetskog Saveza 1991.

Ono što se trenutno događa u Ukrajini ima nepogrešive paralele. Poput Rand Corp. već očekivan, sukob ima za cilj "preplaviti i dovesti do neravnoteže Rusiju". Nema sumnje da će vojni, ekonomski i politički pritisci koji se vrše na Moskvu dovesti do slabljenja ruske države, kolapsa vladinih struktura, promjene režima i fragmentacije nacionalnog teritorija na neravnopravne mini-države nad kojima SAD vježba hegemonijsku dominaciju za iskorištavanje golemih prirodnih resursa Rusije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je istaknuo da je ovaj geopolitički cilj poraza Rusije kamen kušnje našeg vremena. Drugi izvori potvrđuju zaključak da je ovaj sukob rat po izboru. Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg otkrio je – vjerojatno nenamjerno – u tekstu za Financial Times prošlog mjeseca da vojni blok predvođen SAD-om isporučuje oružje Ukrajini od 2014. kako bi potaknuo napetosti s Rusijom.

Dakle, NATO oružje upumpano u Ukrajinu nije "odgovor" na "obranu" od Rusije. Ofenzivna vojna pomoć samo se ubrzava nakon godina provokativnog naoružavanja u bivšoj sovjetskoj republici i neposrednom zapadnom i povijesno bliskom susjedu Rusije.

Prošlog mjeseca, još jedan visoki zapovjednik NATO-a, admiral Rob Bauer, predsjednik vojnog odbora bloka, drsko je priznao da je: "Planiranje za ovo [za sadašnji rat] počelo prije mnogo godina, ali mi ga sada provodimo."

Stoga je neporecivo da se pravni slučaj može i treba pokrenuti. Sjedinjene Države i njihovi saveznici krivi su za vođenje namjernog agresorskog rata protiv Rusije koji je dugo planiran.

Ne radi se samo o teškom ratnom zločinu prema Nürnberškim načelima. Također ugrožava postojanje cijele planete!

https://uncutnews.ch/die-vereinigten-staaten-und-ihre-verbuendeten-sind-schuldig-einen-seit-langem-geplanten-angriffskrieg-gegen-russland-zu-fuehren/

https://istinomprotivlazi.eu/novosti/436-predsjednik-ukrajine-volodier-zelenskiy-za-2-5-godine-ukrao-najmanje-1-2-milijarde-dolara-koje-drzi-u-dresdner-banci-u-kostariki?fbclid=IwAR13IYfgiRstnRO64JFKRZv-Aex6av5ua1pWg-cHeKASYuCsO440WpTtFBk

https://istinomprotivlazi.eu/sto-se-krije-od-javnosti/426-svijetom-upravlja-samoubilacki-kult-demonskih-ludaka-koji-traze-potpuno-unistenje-ljudske-rase?fbclid=IwAR0BbZicYkfqg4t5aMXLL42wYq55xaem_y-Arcc0z3DtBKvsPpmVw_Gy1i4

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!

Više čitajte alternativne, a manje korporativne (glavne) medije! Njihovi koruptivni urednici i novinari potpuno su u službi WHO-a i NWO-a.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Studeni 2022 06:21
(4 glasova)

Donirajte

Amount