• Objavljeno
  • Pročitano 10240 puta

Europska komisija odobrila 4 kukca za svoje europljane. Klaus Schwab: dobar tek!

Službeno odobreno u EU: Ova četiri kukca skrivaju se u hrani. Političari koji se pozivaju na EU i europske vrijednosti su totalni idioti ili korumpirane sluge u službi fašista 21 stoljeća

Komisija Europske unije odobrila je četiri vrste kukaca kao „jestive kukce“ u različitim oblicima. Nakon CRVA BRAŠNARA, SKAKAVCA i CVRČAKA, sada se mogu koristiti i PLIJESNI U ZRNU kao sastojci u hrani poput kruha, juha, tjestenina, grickalica, maslaca od kikirikija i čololadnih proizvoda...

Brašnar

brašn

Prvo odobrenje za takozvane „jestive insekte“ izdano je za crve brašnare u lipnju 2021. Provedbena uredba Europske komisuije 2021/822 /https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/HTML/?uri=CELEX:32021R0882&from=EN/ se osušene ličinke Tenebrio molitor (crv prašine) stavljaju na tržište kao nova hrana. Fracuska grupacija SAS EAP podnijela je zahtjev za dopuštanjem prodaje crva brašnara u EU. Prodaje se pojedinačno i u količinama do 10 g.

. proteinski proizvodi
. biskvit
. jela od graha
. a koristi se tjestenina

Lutajući skakavac

ssskakavac

U studenome 2021. drugo odobrenje za „jestive kukce“ u skladu s Prevedbenom uredbom 2021/1975 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/HTML/?uri=CELEX:32021R1975&qid=1673877231022&from=EN
:nizozemski „Fair Inscest BV“ može stavljati na tržište smrznute, sušene i u prahu skakavce (skakavce selice) u EU. Skakavci se mogu koristiti kao sirovina za slijedeće proizvode, budući da se maksimalna količina razlikuje ovisno o načinu prerade.

. Prerađeni proizvodi od krumpira, jela od mahunarki, tjestenina itd.
. Analogno mesu
. Juhe i koncentrirane juhe
. Konzervirane/ u bocama mahunarke i povrće
. Salata
. Pića slična pivu, mješavine alkoholnih pića
. Čokoladni proizvodi
. Orasi, uljarice, slanutak.
. Smrznuti fermentirani mliječni proizvodi
. Kobasica

Cvrčak (Acheta domesticus)

Screenshot 25

Od 2022 i 2023. dopušteni su i kućni cvrčci (Acheta domesticus) u različitim prerađenim oblicima. Provedbena uredba 2022/188 / https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/HTML/?uri=CELEX:32022R0188&from=EN /
dopušta stavljanje na tržište smrznute, sušene i mljevene Acheta domesticus. I ovaj put je bila aplikacija tvrtke Fair Incestes BV. Domaći cvrčci mogu se koristiti u mnogim jelima:

. Proteinski proizvodi osim mesnih analoga
. kruh i lepinje
. Peciva, musli pločice, punjena tjestenina.
. Biskvit
. Proizvodi s tjesteninom (suha tvar)
. Koncentrati ili prašci za juhe i temeljce
. Prerađevine od krumpira, jela od mahunarki i povrća, proizvodi od tjestenine i pizze
. Grickalice od kukuruznog brašna
. Pića slična pivu, mješavine alkoholnih pića
. Orasi, uljarice, slanutak
. Umaci
. Priprema mesa
. Prerađeni mesni proizvodi
. Čokoladni proizvodi
. Smrznuti fermentirani mliječni proizvodi

Od 3. siječnja vijetmanskoj tvrtki Cricket One također je dopuštena prodaja djelomično odmašćenog praha u EU uz Provedbu Uredbe 2023/5 / https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/HTML/?uri=CELEX:32023R0005&from=DE /
Akhetta Domesma. Namiornice koje mogu biti pogođene:

. Višezrnati kruh i peciva, krekeri i štapići
. Granola bar
. Pekarska predsmjesa (suha)
. Biskvit
. Tjestenina (suha)
. Punjena tjesteninsa (suha)
. Umaci
. Prerađevine od krompira, grah, i povrće, pizza, tjestenina
. Analogno mesu
. Juhe i koncentrati za juhe ili prah
. Grickalice od kukuruznog brašna
. Piće poput piva
. Čokoladni proizvodi
. Orasi i uljarice
. Grickalice
. Prerađeni mesni proizvodi

Žitna plijesan zlatica (Alphitobius diasperinus)

alphScreenshot 24

Provedbom Provedbene uredbe 2023/58 od 5 siječnja / https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/HTML/?uri=CELEX:32023R0058&qid=1673877279407&from=EN /
nizozemski „Ynsect NL BV“ građanima EU stavlja na raspolaganje ličinke Alphitobius diasperinus (žitne plijesni) kao novu hranu u smrznutom, pastastom, osušenom i praškastom obliku prihvaćen za isporuku. Ovdje je propis kategorija hrane u kojima se ličinke mogu koristiti kao sastojci:

. Granola bar
. Kruh i lepinje
. Prerađener žitarice i žitarice za doručak
. Congee
. Pekarska predsmjesa (suha)
. Sušena tjestenina
. Punjena tjestenina
. Sirutka u prahu
. Juhe
. Jela od žitarica i tjestenine
. Jelo na bazi pizze
. Rezanci
. Grickalice
. Čips
. Krekeri i grisini
. Maslac od kikirikija
. Sendvići spremni za jelo
. Prerađeni mliječni proizvodi
. Analogno mesu
. Mlijeko i mlični proizvodi
. Čokoladni proizvodi
. Dodaci prehrane u smislu Direktive 2022/46 za odrasle

Komentar Klausa Schwaba: Dobar tek

Izvor: https://freeworldnews.us/in-der-eu-offiziell-zugelassen-4-arten-von-insektenfutter/  

Napomena: Linkovi provedbenih uredbi su blokirani. Otvorite izvorni link objave - u njemu su i linkovi  Provedbenih uredbi (sa prijevodom) koje su donijele opskurne, od nikoga birane, spodobe Europske komisije.  

Kažu: Traženi dokument ne postoji

ne postoji

 Jasno da postoji, njihov je posao da lažu i svoje prljave laži od europskih naroda skrivaju

6.1.2023

EN

Službeni list Europske unije

L 5/10

PROVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) 2023/58

od 5. siječnja 2023

o odobravanju stavljanja na tržište ličinki Alphitobius diaperinus (žitne plijesni) u smrznutom, pastastom, osušenom i praškastom obliku kao nove hrane i o izmjeni Provedbene uredbe (EU) 2017/2470

(Tekst relevantan za EGP)

EUROPSKA KOMISIJA —

Uzimajući u obzir Ugovor o funkcioniranju Europske unije,

Na temelju Uredbe (EU) 2015/2283 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. studenog 2015. o novoj hrani, izmjeni Uredbe (EU) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća i stavljanju izvan snage Uredbe (EZ) br. 258/97 Europskog parlamenta i Vijeća i Uredbe Komisije ( EZ ) br .

S obzirom na sljedeće razloge:

(1)

Prema Uredbi (EU) 2015/2283, samo nova hrana koja je odobrena i uključena u Unijin popis nove hrane smije se stavljati na tržište Unije.

(2)

U skladu s člankom 8. Uredbe (EU) 2015/2283, Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2017/2470 ( 2 ) uspostavljen je popis nove hrane Unije.

(3)

Dana 7. siječnja 2018. tvrtka Ynsect NL BV (ranije poznata kao Proti-Farm Holding NV) (u daljnjem tekstu „Podnositelj zahtjeva”) podnijela je zahtjev Komisiji u skladu s člankom 10. stavkom 1. Uredbe (EU) 2015/2283 za odobrenje o stavljanju na tržište ličinki Alphitobius diaperinus (žitne plijesni) u smrznutom, pastastom, osušenom i prahu obliku kao nove hrane u Uniji. Podnositelj zahtjeva je zatražio odobrenje za korištenje ličinki vrste Alphitobius diaperinusu smrznutom, pastastom (mljevenom), osušenom i praškastom (mljevenom) obliku kao sastojak hrane u nizu prehrambenih proizvoda za širu javnost i u obliku praha u dodacima prehrani kako je definirano u Direktivi 2002/46/EZ Europskog parlamenta i Vijeća ( 3 ) za odrasle.

(4)

Osim toga, podnositelj zahtjeva je od Komisije zatražio zaštitu vlasničkih znanstvenih podataka za niz studija dostavljenih u prilog zahtjevu; detaljno, to su analitički podaci o sastavu nove hrane ( 4 ) , studije o stabilnosti nove hrane ( 5 ) , in vitro studija o probavljivosti proteina ( 6 ) i 90-dnevna studija o subkroničnoj toksičnosti ( 7 ) .

(5)

Dana 17. srpnja 2018. Komisija je zatražila od Europske agencije za sigurnost hrane (u daljnjem tekstu: Tijelo) procjenu smrznutih i liofiliziranih ličinki vrste Alphitobius diaperinus kao nove hrane.

(6)

Dana 26. travnja 2022. Agencija je donijela svoje znanstveno mišljenje „Sigurnost smrznutih i zamrznutih osušenih formulacija crva brašnara ( Alphitibius diaperinus larvae) kao nove hrane u skladu s Uredbom (EU) 2015/2283” ( 8 ) u skladu s člankom 11 . Uredbe (EU) 2015/2283.

(7)

U svom znanstvenom mišljenju Agencija je zaključila da su smrznute, pastozne, sušene i u prahu ličinke Alphitobius diaperinus sigurne u predloženim uvjetima uporabe i u predloženim količinama. Mišljenje Agencije stoga pruža dostatne dokaze da ličinke vrste Alphitobius diaperinus u smrznutom, pastoznom, osušenom i praškastom obliku ispunjavaju uvjete za stavljanje na tržište u skladu s člankom 12. stavkom 1. Uredbe (EU) 2015/2283 prema procijenjeni uvjeti uporabe.

(8.)

U tom znanstvenom mišljenju Agencija je također primijetila da, na temelju ograničene količine objavljenih dokaza o alergijama na hranu povezanim s kukcima, konzumacija nove hrane može izazvati primarnu preosjetljivost i alergijske reakcije na proteine ​​plijesni zlatica. Agencija je preporučila daljnja istraživanja alergenosti ličinki Alphitobius diaperinus .

(9)

Kako bi se postupilo u skladu s preporukom Agencije, Komisija trenutačno ispituje mogućnost provođenja potrebnih istraživanja o alergenosti ličinki Alphitobius diaperinus . U iščekivanju procjene podataka dobivenih u sklopu istraživanja od strane nadležnog tijela i s obzirom na činjenicu da nalazi koji izravno povezuju konzumaciju ličinki vrste Alphitobius diaperinus sa slučajevima primarne preosjetljivosti i alergija još ne dopuštaju donošenje jasnih zaključaka, Komisija smatra da ne postoje posebni zahtjevi za označavanje u pogledu potencijala ličinki Alphitobius diaperinusza izazivanje primarne preosjetljivosti trebalo bi uključiti na popis Unije odobrene nove hrane.

(10)

U svom znanstvenom mišljenju Agencija je također utvrdila da konzumacija ličinki vrste Alphitobius diaperinus može izazvati alergijske reakcije kod ljudi alergičnih na rakove i grinje iz kućne prašine. Agencija je također otkrila da se drugi alergeni mogu unijeti u novu hranu ako su ti alergeni prisutni u supstratu kojim se hrane insekti. Stoga je primjereno da se ličinke vrste Alphitobius diaperinus u smrznutom, pastastom, osušenom i obliku u prahu kao takve i hrana koja ih sadrži označi na odgovarajući način, u skladu s člankom 9. Uredbe (EU) 2015/2283.

(11)

Dodatke prehrani koji sadrže ličinke Alphitobius diaperinus u prahu ne bi trebale konzumirati osobe mlađe od 18 godina te bi se trebalo osigurati zahtjev za označavanje kako bi se potrošači ispravno informirali.

(12)

U svom znanstvenom mišljenju Agencija je navela da se njen zaključak o sigurnosti nove hrane temelji na analitičkim podacima koje je dostavio podnositelj zahtjeva o sastavu nove hrane, studijama stabilnosti nove hrane, in vitro studiji probavljivosti proteina i 90-dnevnu studiju o subkroničnoj toksičnosti, bez koje ne bi mogla provesti procjenu nove hrane i ne bi mogla donijeti svoj zaključak.

(13)

Komisija je pozvala podnositelja zahtjeva da dodatno objasni svoje opravdanje za zahtjev za zaštitu vlasništva nad tim studijama, kao i za zahtjev za isključivo pravo njihove upotrebe u skladu s člankom 26. stavkom 2. točkom (b) Uredbe (EU) 2015/2283.

(14)

Podnositelj zahtjeva je izjavio da je u trenutku podnošenja zahtjeva posjedovao znanstvene podatke iz tih studija i da je imao isključivo pravo korištenja istih.

(15)

Komisija je procijenila sve informacije koje je dostavio podnositelj zahtjeva i zaključila da je u dovoljnoj mjeri dokazao usklađenost sa zahtjevima iz članka 26. stavka 2. Uredbe (EU) 2015/2283. Stoga bi znanstveni podaci o sastavu nove hrane, studijama o stabilnosti nove hrane, in vitro studiji probavljivosti proteina i 90-dnevnoj studiji subkronične toksičnosti trebali biti zaštićeni u skladu s člankom 27. stavkom 1. Uredbe. (EU) 2015/2283 će. Sukladno tome, u razdoblju od pet godina od datuma stupanja na snagu ove Uredbe samo bi podnositelju zahtjeva trebalo biti dopušteno sakupljanje ličinki vrste Alphitobius diaperinusstavljen na tržište Unije u smrznutom, pastastom, osušenom i obliku u prahu.

(16)

Međutim, ograničenje odobravanja ličinki Alphitobius diaperinus u smrznutom, pastastom, osušenom i praškastom obliku i korištenje znanstvenih podataka sadržanih u dosjeu zahtjeva isključivo za dobrobit podnositelja zahtjeva ne sprječava sljedeće podnositelje zahtjeva da podnesu zahtjev za odobrenje za stavljanje u promet istog romana. hranu pod uvjetom da se zahtjev temelji na zakonito dobivenim informacijama koje podupiru autorizaciju.

(17)

Unos ličinki vrste Alphitobius diaperinus u smrznutom, pastastom, osušenom i praškastom obliku na popis nove hrane Unije trebao bi sadržavati podatke iz članka 9. stavka 3. Uredbe (EU) 2015/2283.

(18)

Ličinke Alphitobius diaperinus u smrznutom, pastastom, osušenom i obliku u prahu trebale bi biti uključene u Unijin popis nove hrane u Provedbenoj uredbi (EU) 2017/2470. Prilog Provedbenoj uredbi (EU) 2017/2470 trebalo bi stoga na odgovarajući način izmijeniti.

(19)

Mjere predviđene ovom Uredbom u skladu su s mišljenjem Stalnog odbora za bilje, životinje, hranu i hranu za životinje,

DONIJELA JE OVU UREDBU:

članak 1

1. Ličinke Alphitobius diaperinus (žitne plijesni) u smrznutom, pastastom, osušenom i praškastom obliku mogu se staviti na tržište Unije.

Ličinke Alphitobius diaperinus u smrznutom, pastastom, osušenom i obliku u prahu uključene su u Unijin popis nove hrane u Provedbenoj uredbi (EU) 2017/2470.

(2) Prilog Provedbene uredbe (EU) 2017/2470 mijenja se u skladu s Prilogom ove Uredbe.

Članak 2

U razdoblju od pet godina od dana stupanja na snagu ove Uredbe, samo tvrtka Ynsect NL BV ( 9 ) može staviti novu hranu iz članka 1. na tržište Unije, osim ako naknadni podnositelj zahtjeva ne dobije odobrenje za nova hrana Hrana bez korištenja znanstvenih podataka zaštićenih člankom 3. ili uz privolu Ynsect NL BV

Članak 3

Znanstveni podaci sadržani u dosjeu zahtjeva, koji ispunjavaju uvjete iz članka 26. stavka 2. Uredbe (EU) 2015/2283, ne smiju se koristiti u razdoblju od pet godina od dana stupanja na snagu ove Uredbe bez pristanka tvrtke Ynsect NL BV u korist kasnijih podnositelja zahtjeva.

Članak 4

Ova uredba stupa na snagu dvadesetog dana od objave u Službenom listu Europske unije .

Ova je Uredba u cijelosti obvezujuća i izravno se primjenjuje u svim državama članicama.

Bruxelles, 5. siječnja 2023

Za Komisiju

Predsjednik

Ursula VON DER LEYEN

( 1 ) SL L 327, 11.12.2015., str .

( 2 ) Provedbena uredba Komisije (EU) 2017/2470 od 20. prosinca 2017. o utvrđivanju popisa Unije nove hrane u skladu s Uredbom (EU) 2015/2283 Europskog parlamenta i Vijeća o novoj hrani ( SL L 351 od 30.12. 2017., str. 72 ).

( 3 ) Direktiva 2002/46/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 10. lipnja 2002. o usklađivanju zakona država članica koji se odnose na dodatke prehrani ( SL L 183, 12.7.2002., str. 51. ).

( 4 ) Ynsect NL BV 2018., 2019., 2020. i 2021. (neobjavljeno).

( 5 ) Ynsect NL BV 2019. i 2020. (neobjavljeno).

( 6 ) Ynsect NL BV 2018. i 2019. (neobjavljeno).

( 7 ) Ynsect NL BV 2021 (neobjavljeno).

( 8 ) EFSA Journal 2022; 20(7):7325.

( 9 ) Adresa: Harderwijkerweg 141B, 3852 AB Ermelo, Nizozemska.

PRILOG

Prilog Provedbenoj uredbi (EU) 2017/2470 mijenja se kako slijedi:

(1)

U tablicu 1. (Dopuštena nova hrana) umeće se sljedeći unos:

Odobrena nova hrana

Uvjeti pod kojima se nova hrana smije koristiti

dodatni posebni zahtjevi za označavanje

Ostali zahtjevi

privatnost

Ličinke Alphitobius diaperinus (žitne plijesni) , smrznute, paste, sušene i u prahu

Određena kategorija hrane

Maksimalne razine (g/100 g)

1.

Ovisno o obliku, oznaka nove hrane koja se uključuje u označavanje dotične hrane je „Smrznute ličinke/pasta od ličinki Alphitobius diaperinus (žitna plijesan)” ili „Osušene ličinke/prah od ličinki Alphitobius diaperinus ( žitna plijesan zlatica)'.

2.

Označavanje dodataka prehrani koji sadrže novu hranu mora sadržavati naznaku da takve dodatke prehrani ne smiju konzumirati osobe mlađe od 18 godina.

3.

Označavanje hrane koja sadrži ličinke Alphitobius diaperinus (žitne plijesni) u smrznutom, pastastom, osušenom ili praškastom obliku mora naznačiti da potrošači s poznatom alergijom na rakove i proizvode od njih te na grinje iz kućne prašine mogu izazvati alergijske reakcije.

Ova obavijest mora biti postavljena u neposrednoj blizini popisa sastojaka.

Odobreno 26.1.2023. Ovo uključivanje temelji se na zaštićenim znanstvenim podacima koji podliježu zaštiti podataka u skladu s člankom 26. Uredbe (EU) 2015/2283.

Podnositelj: Ynsect NL BV, Harderwijkerweg 141B, 3852 AB Ermelo, Nizozemska.

Sve dok se primjenjuje zaštita podataka, novu hranu može staviti na tržište Unije samo Ynsect NL BV, osim ako naknadni podnositelj zahtjeva ne dobije odobrenje za novu hranu bez pozivanja na zaštićene znanstvene podatke koji podliježu zaštiti podataka u skladu s člankom 26. Uredbe (EU) 2015/2283, ili ima suglasnost Ynsect NL BV

Datum isteka zaštite podataka: 26.1.2028."

žitne pločice

25 (sušeno)

25 (prah)

kruh i lepinje

20 (prah)

Prerađene žitarice i žitarice za doručak

10 (sušeno)

10 (prah)

kaša

15 (prah)

Premiksi (suhi) za pekarske proizvode

10 (prah)

Sušeni proizvodi od tjestenine

10 (prah)

Punjeni proizvodi od tjestenine

28 (smrznuto ili kao pasta)

10 (prah)

sirutka u prahu

35 (prah)

juhe

15 (prah)

Jela na bazi žitarica i tjestenine

5 (prah)

Jela na bazi pizze

5 (sušeno)

5 (prah)

tjestenina

10 (prah)

Grickalice osim čipsa

10 (sušeno)

10 (prah)

čips

10 (prah)

krekeri i grisini

10 (prah)

maslac od kikirikija

15 (prah)

Slani sendviči spremni za jelo

20 (prah)

mesnih pripravaka

14 (smrznuto ili kao pasta)

5 (prah)

analozi mesa

40 (smrznuto ili kao pasta)

15 (prah)

Analozi mlijeka i mliječnih proizvoda

10 (prah)

čokoladni proizvodi

5 (prah)

Dodaci prehrani u smislu Direktive 2002/46/EZ za odrasle

4 g/dan (prah)

(2)

U tablici 2 (Specifikacije) dodaje se sljedeći unos:

Odobrena nova hrana

specifikacija

Ličinke Alphitobius diaperinus (žitne plijesni) , smrznute, paste, sušene i u prahu

Opis/Definicija:

Nova hrana sastoji se od cjelovitog zrna plijesni u smrznutom, pastastom, osušenom i obliku praha. Izraz "žitna plijesan" odnosi se na larvalni oblik Alphitobius diaperinus , vrste kukaca koji pripada obitelji Tenebrionidae (tamni kukci).

Cijelo zrno plijesni je namijenjeno za ljudsku prehranu, bez uklanjanja dijelova.

Nova hrana namijenjena je stavljanju na tržište u četiri različita oblika: (i) cijele blanširane i smrznute ličinke A. diaperinus (ADL Frozen), (ii) pasta od cijelih blanširanih, samljevenih i smrznutih ličinki A. diaperinus (ADL Paste) , (iii) cijele blanširane i smrzavanjem osušene ličinke A. diaperinus (ADL osušene) i iv) prah cijelih blanširanih, zamrzavanjem osušenih i samljevenih ličinki A. diaperinus (ADL prah).

Prije nego što se kukci usmrte toplinskom obradom, moraju biti bez hranjenja najmanje 24 sata kako bi ličinke mogle osloboditi svoj crijevni sadržaj.

Karakteristike/sastav (ADL smrznuti ili ADL pasta):

Pepeo (% težine): ≤ 1,5

Sadržaj vlage (% težinski): 65-80

Sirovi protein (N × 6,25) (% tež): 12-25

Probavljivi ugljikohidrati (% mase): 0,4-2

Masnoća (% mase): 5-12

Peroksidni broj (meq O 2 /kg masti): ≤ 0,2

Vlakna (% mase): 1-4

( *1 ) Hitin (% mase): 1,0-2,6

teški metali:

Olovo: ≤ 0,1 mg/kg

Kadmij: ≤ 0,05 mg/kg

Mikotoksini:

Aflatoksini (zbroj B1, B2, G1, G2): ≤ 4 μg/kg

Aflatoksin B1 (μg/kg): ≤ 2

Deoksinivalenol: ≤ 200 μg/kg

Ohratoksin A: ≤ 1 μg/kg

Mikrobiološki kriteriji:

Ukupan broj aerobnih bakterija: ≤ 10 5 ( *2 ) CFU/g

Kvasci i plijesni: ≤ 100 CFU/g

Escherichia coli : ≤ 50 CFU/g

Salmonella spp.: ne može se otkriti u 25 g

Listeria monocytogenes : ne može se otkriti u 25 g

Anaerobi koji reduciraju sulfit: ≤ 30 CFU/g

Bacillus cereus : ≤ 100 CFU/g

Enterobacteriaceae: ≤ 100 CFU/g

Koagulaza-pozitivni stafilokok: ≤ 100 CFU/g

Karakteristike/sastav (ADL sušeni ili ADL prah):

Pepeo (% po masi): ≤ 5

Sadržaj vlage (% težine): 1-5

Sirovi protein (N × 6,25) (% tež.): 50-70

Probavljivi ugljikohidrati (% mase): 1,5-3,5

Masnoće (% težine): 20-35

Peroksidni broj (meq O 2 /kg masti): ≤ 5

Vlakna (% mase): 3-6

( *1 ) Hitin (% mase): 3,0-9,1

teški metali:

Olovo: ≤ 0,1 mg/kg

Kadmij: ≤ 0,05 mg/kg

Mikotoksini:

Aflatoksini (zbroj B1, B2, G1, G2): ≤ 4 μg/kg

Aflatoksin B1 (μg/kg): ≤ 2

Deoksinivalenol: ≤ 200 μg/kg

Ohratoksin A: ≤ 1 μg/kg

Mikrobiološki kriteriji:

Ukupan broj aerobnih bakterija: ≤ 10 5 CFU/g

Kvasci i plijesni: ≤ 100 CFU/g

Escherichia coli : ≤ 50 CFU/g

Salmonella spp.: ne može se otkriti u 25 g

Listeria monocytogenes : ne može se otkriti u 25 g

Anaerobi koji reduciraju sulfit: ≤ 30 CFU/g

Bacillus cereus : ≤ 100 CFU/g

Enterobacteriaceae: ≤ 100 CFU/g

Koagulaza-pozitivni stafilokok: ≤ 100 CFU/g

( *1 ) Hitin izračunat kao vlakno kiselog deterdženta.

( *2 ) CFU: jedinice koje stvaraju kolonije.”

 A i lizalice za djecu već su spremne

lizeScreenshot 20

Političari koji se pozivaju na EU i europske vrijednosti su totalni idioti ili korumpirane sluge u službi fašista 21 stoljeća.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.eu/
Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/
Pišite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Čitajte i dijelite objave Ipl-a - najcenzuriranijeg hrvatskog portala!
Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. „Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sloboda misli, savjesti i vjeroispovijesti jedan je od temelja demokratskog društva. U svojoj vjerskoj dimenziji ona je jedan od najvitalnijih elemenata koji sačinjavaju identitet vjernika i njihovu koncepciju života, ali također je dragocjena za ateiste, agnostike, skeptike i neopredijeljene. Pluralizam, neodvojiv od demokratskog društva, koji se teškom mukom stjecao tijekom stoljeća, ovisi o njoj.
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike, dijelove rečenica, blokiraju linkove, videozapise, ograničavaju doseg, daljnje dijelenje, brišu komentare, usporavaju otvaranje...Podnijeli smo nekoliko kaznenih prijava za elektronsko ometanje, ali DORH ne reagira!
Čitajte alternativne medije! Koruptivni urednici i novinari mainstream medija potpuno su u službi WHO-a i NWO-a.

Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

 

(5 glasova)

Donirajte

Amount